KRISTIANSAND: — Han hadde allerede rent flere ganger med en kamerat da jeg og broren min Mohamed (11) skulle bli med. Vi lånte noen akebrett av naboer her, forteller Aragsan Abdulle.

Hun og broren går på Krossen skole, men i går var de på besøk hos den forulykkede 11-åringen og hans familie.

FIRE BARN I BAKKEN

  • Vi gikk helt øverst her, sier Aragsan, og viser hvor høyt opp i Kolsbergbakken de fire barna dro kjelkene.

Kolsbergbakken er gjennomgangsvei fra Grim til Tinnheia. Ulykken skjedde nederst i bakken, i krysset Kolsbergbakken og Fagerdalsveien.

— Jeg hadde fokus på lillebroren min, han rant ut her til venstre. Da vi kom rundt den skarpe svingen, så jeg brøytebilen. Den kom fra venstre mot høyre i krysset. Jeg bremset og så at lillebroren min også bremset, forteller jenta.

- REISTE SEG OPP

Aragsan står under lyktelyset og forteller:

— Han falt av kjelken, og skled foran traktoren. Så kjørte brøytebilen over han. Han reiste seg opp og gikk litt før han datt igjen. Jeg løp hjem og sa de måtte ringe sykebil, sier Aragsan.

Gutten fikk førstehjelp på stedet, og ble kort tid etter fraktet med ambulanse til Sørlandet sykehus Kristiansand.

— Jeg trodde det skulle gå bra, til jeg så tårene til mamma, forteller Aragsan.

Moren Maryan Abukar var venn med familien. Vi treffer henne hjemme hos Amal Hussein, hvor også venninnen Farhan Hussein er på besøk. De samles mange i sorgen.

— Vi har bodd her i åtte år, og jeg har aldri hørt om ulykker der før. Men det er en farlig bakke, og vi sier ungene må være forsiktige. Jeg har selv ei jente på seks år, og vi har vært i den bakken og akt, men jeg slipper henne ikke til der uten voksne til stede, sier Geir Ljunggren (41), nærmeste nabo til ulykkesstedet.

Ved 21-tiden i går begynte naboene å tenne lys i krysset, hvor sammenstøtet skjedde. Folk holder rundt hverandre. Snøen faller. Det er helt stille. Brått kaster lyskastere det karakteristiske gulskjæret over veien. Brøytingen fortsetter.

INGEN MISTANKE

  • Sjåføren som kjørte brøytetraktoren er uskadet og er kjørt til legevakt for å bli tatt hånd om. Det foreligger ingen mistanke om at sjåføren har vært uaktsom, sier operasjonsleder Frank Solås ved Agder-politiet.

— Vi har 90 mann ute når alle er kalt ut. 70 av dem er innleid privat, sier brøytesjef Odd Kristiansen i Kristiansand kommune.

Alle firmaene plikter å ha registrerte selskaper. Den 60 år gamle sjåføren som kjørte brøytetraktoren fikk profesjonell bistand ved legevakten etterpå.

— Han har kjørt for oss i mange år, er erfaren og godt kjent i området, sier Kristiansen.

Sjåføren var sterkt preget av ulykken tirsdag kveld, og var onsdag morgen ennå ikke avhørt.