KRISTIANSAND: Den under ett år gamle katten kom ikke hjem onsdag og i løpet av natta grublet Leon Lauv (4, blir fem førstkommende mandag) på hvor katten hadde tatt veien. Med godt under ti kalde grader på termometeret var det neppe en hyggelig opplevelse for katten.

Avslørt av mjauing

I dag tidlig avslørte intens mjauing kattens skjulested i Konsul Wilds vei, og det var tydelig at den var lei av tilværelsen i toppen av treet. Redningen ble Kristiansandsregionen brann og redning, som sendte ut redningsekspertene Torgeir Bue og Kjell Inge Vium i stigebil 3-1. Strømførende ledninger gjorde jobben småvanskelig, men etter flere forsøk klarte brannmennene omsider å snirkle stigen fram til treet. Etter noen sekunders intens risting drysset snøen mot bakken og samtidig hoppet katten fra sitt skjulested og over i Viums faste grep.

Iskald etter natta

Noen små minutter senere kunne lille Leon holde omkring sin iskalde katt.

– Det var bra, utbrøt 4-åringen etter at brannmennene hadde reddet katten ned.

Det var ikke bare Leon som var strålende imponert over redningsdåden. Fiskåtangen Barnehage ligger nemlig rett ved treet hvor katten holdt hus i natt, og dermed måtte brannmann Bue bli med på omvisning i dukkehuset og resten av barnehagen.

– Det er ikke ofte, men vi gjør jo slike jobber av og til. Vi kan jo nesten ikke si nei til slike oppdrag, smiler Vium.