TRONDHEIM: Kravet er satt fram i et brev til Direktoratet for naturforvaltning (DN), som i 2007 fastsatte jakttider for alle jaktbare arter fram til 2012. For storskarv – unntatt ungfugler – er jakt tillatt i hele landet fra 1. oktober til 30. november. Ung storskarv og toppskarv har samme jakttid, men er fredet sør for Sør-Trøndelag.

Fiskerlaget Sør tilhører Norges Fiskarlag, og organiserer cirka 700 fiskere på Skagerrak-kysten. Organisasjonen fremmet også høsten 2007 krav om utvidet jakt på skarv, og fikk da til svar at jakttiden fastsettes for en periode på fem år. Men DN lovet «å følge nøye med på bestandsutviklingen av blant annet storskarv», og vurdere endring i forbindelse med neste revidering.

Fiskerlaget Sør er ikke fornøyd med løftet om en mulig endring i 2012. «En lokal bestand av torsk kan bli fullstendig desimert i løpet av en slik periode, og det er ikke akseptabelt at en bare lar den uheldige utviklingen fortsette uten å ta det nødvendige ansvar», heter det i brevet til DN.