MANDAL SOLBORG— Det finnes onde mennesker i alle partier. Det er uverdig og trist når noen drøfter min helse - uten å snakke med meg, sier Rolf Terje Klungland. TRUER MED EKSLUSJON.

  • Hvis noen i partiet bruker min sykdomshistorie i et politisk spill - og jeg avslører det - kommer jeg til å be om at vedkommende ekskluderes fra partiet, sier han.Lørdag tapte kvindølen Rolf Terje Klungland ledervalget i fylkespartiet med 39 mot 41 stemmer for kristiansanderen Trond Blattmann - etter uker med turbulens og opprivende persondebatt i media - hvor Klungland har vært en av hovedaktørene.Fædrelandsvennen har snakket med flere kilder som uavhengig av hverandre forteller at Klunglands hjerneblødning i 2004 lenge har vært et tema i uformelle samtaler Ap-folk mellom og i landsdelens politiske miljøer. Flere mener Klungland er mer oppfarende, nærtakende og uberegnelig enn han var før - og at dette kan være en grunn til at han de siste par årene har vært involvert i flere konflikter enn før.Kildene nevner eksempler som krangel med kolleger på Agderbenken, eller da han som førstemann gikk ut og krevde Gerd-Liv Vallas avgang - eller da han gikk til angrep på partiledelsen for at han ikke fikk gjennomslag. ONDE.

— Jeg er kjent med disse sykdomsryktene, men vet ikke hvem de kommer fra. Her må vi skille mellom partiorganisasjonen og onde enkeltmennesker, som finnes i alle partier. Jeg oppfordrer dem som mener dette til å stå fram, sier KlunglandHan bedyrer at han er akkurat samme person som han alltid har vært. - Bortsett fra at jeg er eldre, noe tyngre, og bruker briller, er jeg frisk som en fisk. Jeg har ikke hatt én dag fravær på Stortinget siste to år. Jeg bruker ikke medisiner i det hele tatt, sier Klungland, og minner om at hjerneblødningen skjedde lenge før han ble renominert til Stortinget i 2005. - Så hvis noen mener jeg har endret meg, må det ha vært en endring til det bedre. For 2005 er eneste gang jeg har blitt nominert enstemmig av partiet, parerer han.Ordfører i Kvinesdal, Odd Omland, sier dette:- Rolf Terje er akkurat den samme han alltid har vært. Frittalende på godt og vondt - og meget arbeidsom på Sørlandets vegne.Det var i februar 2004 at Klungland fikk hjerneblødning under en skitur. Han mistet evnen til å lese og ble sykemeldt i lengre tid. Han sto åpent fram og fortalte om sykdommen, blant annet hvor tøft det var ikke å få lov til å kjøre bil.Klungland kom tilbake, ble erklært 100 prosent frisk, ble renominert til Stortinget og deltok for fullt i valgkampen 2007.Etter valget ble han sykemeldt på nytt, han var totalt utbrent. Ifølge legen fikk han en reaktiv depresjon. Også dette var han åpen med. Den gang måtte han slå tilbake rykter om at han egentlig var sur fordi han ikke fikk de posisjonene han ønsket. - Nå må alle i Vest-Agder Ap stå sammen om kursen videre, og det må bli slutt på uverdige personangrep. Jeg er valgt representant. Kritikk av min person, skader partiet, avslutter Rolf Terje Klungland.Se leder Side 2. Del 2Tekst: Odd I.R. Ulebergodd.inge.uleberg@fvn.no - 909 17 477