Savnet skiløper funnet død i Sirdal

Natt til søndag ble det satt i gang en leteaksjon etter en 62 år gammel mann ved Sporkland i Sirdal. Søndag morgen ble mannen funnet død i et vann.

SIRDAL: - Mannskapene gjorde funn av savnede ved seks-tiden i dag morges. Han ble funnet på tre meters dyp i et vann, og er nå blitt hentet opp av råken, sier operasjonsleder Helene Strand i Sør-Vest politidistrikt, til Fædrelandsvennen søndag morgen.

Søndag ettermiddag offentliggjorde politiet, i samråd med de pårørende, navnet på 62-åringen. Det var Torger Surdal som ble funnet omkommet ved Store Eitlandsvatnet i Flekkefjord kommune.

62-åringen var bosatt i Sirdal, men var opprinnelig fra Lund kommune i Rogaland.

Ble meldt savnet lørdag

Det var ved 22.30-tiden lørdag kveld at mannen ble meldt savnet av familien. Politiet iverksatte en leteaksjon rett over midnatt.

Store letemannskaper har bistått i aksjonen etter den 62 år gamle mannen, som ble meldt savnet i Sirdal. Mannen har holdt til på ei hytte i området Sporkland.

Mannen ble beskrevet som fjellvant og i god form, men politiet kjenner ikke til om mannen var godt kledd og utstyrt da han la ut på skitur lørdag.

Søkte med Sea King-helikopter

– Det er uklart når mannen sist ble sett, men da slektninger av mannen kom til hytta i 16-tiden lørdag ettermiddag, gikk det skispor ut fra hytta, men han har ikke returnert, opplyste operasjonsleder Victor Jensen i Sør-Vest politidistrikt, natt til søndag.

Totalt 15 frivillige fra Røde Kors, Norsk Folkehjelp og Nedre Sirdal letelag deltok i aksjonen sammen med politiet. Sea King-helikopter ble også tilkalt.

Fant ski og staver ved råk

Ved 01.15-tiden var mannskapene i ferd med å starte søket både fra lufta og med scootere. Det ble meldt om gode leteforhold - klarvær, fullmåne og lite vind. Politiet opplyste at søket ville pågå gjennom natten ved behov.

Klokka 01.40 gjorde Sea King-helikopteret en obersvasjon av en råk i isen på Store Eitlandsvatnet.

Her ble det videre gjort funn av ski og staver ved råken. Råken ble undersøkt av mannskapene i løpet av natten. Dykkere bistod i arbeidet.

Familien ble informert om funnet av sprekken i isen.

– Vi hadde noenlunde peiling på hvor mannen hadde gått. Det tok ikke lang tid før helikopteret oppdaget en råk rett inne ved land, sier lensmann Egil Netland.

– Pårørende er varslet

Store Eitlandsvatnet ligger helt nord i Flekkefjord kommune, på grensa til Sirdal.

– Vannet er ganske stort. Da noen av mannskapene gikk ut på isen fra nordsiden, føltes det ganske trygt. Etter hvert som de kom bort i nærheten av råken var det ganske utrygg is, forteller Netland.

Ved seks-tiden søndag morgen gjorde letemannskaper funn av den savnede mannen på rundt tre meters dyp. Mannen er hentet opp av råken, og er fraktet tilbake av letemannskapene.

– Familien er varslet om funnet. Sirdal lensmannskontor vil følge opp saken videre, sier operasjonsleder Helene Strand.