Flere asylsøkere lå i veien og blokkerte Dronningens gate torsdag kveld. Flere asylsøkere lå i veien og blokkerte Dronningens gate torsdag kveld. Foto: Tone Martinsen Framnes

Personer lå i veien og blokkerte gata

Ved 19-tiden irettesatte politiet en gruppe unge, frustrerte asylsøkere som la seg ned og blokkerte veien. Et par timer senere ble fire av dem pågrepet etter trusler om å brenne ned asylmottaket.

KRISTIANSAND: Klokken 19.05 fikk politiet melding om trafikkproblemer i Dronningens gate, like utenfor Filadelfias nye bygg Q42.

– Det er en gruppe asylsøkere som driver en slags form for protest. De er frustrerte over at ting tar lang tid. De legger seg ned i veien. Vi er der og forsøker å fjerne dem fra gata, sier operasjonsleder Per Kristian Klausen i Agder politidistrikt.

Biler snudde

Ifølge Fædrelandsvennens reporter på stedet lå det klokken 19.10 to personer i gata og blokkerte den.

Bak bilen som kjører ut til høyre i veibanen lå det to personer da dette bildet ble tatt. Foto: Steffen Stenersen

Flere biler snudde midt i gata fordi de ikke kom fram.

– Noen asylsøkere fikk utløp for sin frustrasjon ved å legge seg i veien og blokkere trafikken. De hadde gått bort fraveien da vi kom til stedet, sier innsatsleder Øyvind Hægeland i politiet til Fædrelandsvennens reporter på stedet.

Fikk muntlig pålegg

Asylsøkerne fikk ingen reaksjoner utover en advarsel av politiet.

– Det er 10 unge, frustrerte asylsøkere som er fortvilet over sin egen situasjon. De ble irettesatt og fortalt litt om oppførsel i trafikken, forklarer operasjonsleder Klausen.

Fire pågrepet etter trusler

Klokken 20.48 rykket politiet igjen ut til asylmottaket ungdommene tilhørte, som ligger i Dronningens gate.

– Fire av ungdommene som la seg ned i veien tidligere framsatte trusler om å tenne på asylmottaket. Truslene var av en såpass alvorlig karakter at vi valgte å pågripe dem, sier operasjonsleder Per Kristian Klausen til Fædrelandsvennen.

Politiet var på stedet ei stund og vurderte situasjonen, før de fire guttene i alderen 16–17 år ble pågrepet.

– De blir dimittert uten å måtte overnatte i arresten, men vil bli anmeldt og avhørt senere, forklarer Klausen.

Fædrelandsvennen har vært i kontakt med asylmottaket som asylantene tilhører. Ledelsen ønsket ikke å kommentere hva som har skjedd ved mottaket, eller hvorfor.

Har du tips eller bilder? Kontakt oss på 03811 eller tips@fvn.no!

Politiet var på stedet. Foto: Magnus Nødland Skogedal