Her tar politiet drosjeranerne. Klokken 09.17 ble ranet begått. 11.39 ble fire personer pågrepet på Grim Her tar politiet drosjeranerne. Klokken 09.17 ble ranet begått. 11.39 ble fire personer pågrepet på Grim Foto: Erlend Olsbu

Tenåringer siktet etter drosjeranet

En 17-åring og en 19-åring er siktet etter ranet av en taxisjåfør på Grim i Kristiansand klokken 09.17. To andre gutter er sluppet løs og er utenfor mistanke.

KRISTIANSAND: - Vi er ganske sikre på at vi har tatt drosjeranerne ja, bekrefter operasjonsleder Per Kristian Klausen i Agder politidistrikt overfor Fædrelandsvennen.

Klokken 11.39 aksjonerte politiet mot en leilighet i Prost Lassens gate på Grim. Fire personer som oppholdt seg der ble pågrepet og innbragt til arresten.

17 og 19 år gamle

– Det er snakk om to pågripelser og to innbringelser. Kun to av dem var med på ranet, så får vi sortere rollene de forskjellige har når de kommer inn på stasjonen, fortsetter Klausen.

De to som er siktet for ranet er 17 og 19 år gamle. De to andre, som var sammen med de siktede da politiet aksjonerte, er 16 og 17 år gamle.

En av de fire er bosatt i Kristiansand, de andre tre fra Aust-Agder.

Klokka 1800. forteller jourhavende politiadvokat, Ernst Ragnar Pfaff at de to yngste er dimittert og sendt hjem. De har ikke hatt noe med ranet å gjøre.

Den siktede 17-åringen vil bli avhørt søndag kveld. Grunnet hans alder vil både forsvarer og verge være til stede. Denne personen vil bli løslatt søndag kveld, mens 19-åringen ventelig vil bli i arresten over natten.

Ifølge Klausen er det gjort beslag som knytter de siktede til ranet. Det er også funnet en kniv på 19-åringens bopel, men det er uklart om den er brukt under ranet eller ikke.

Selve pågripelsen skal ha skjedd uten dramatikk og ifølge Klausen var det «godt politiarbeid» som ledet politiet til den gjeldende adressen.

Ved 11.30-tiden søndag ble fire personer hentet av politiet i Prost Lassens vei på Grim. To av dem er siktet for å ha ranet en drosjesjåfør i Artillerivolden søndag morgen. Foto: Erlend Olsbu

To kjenninger av politiet

– To av dem er kjent fra politiet tidligere, forteller operasjonsleder, som på det nåværende tidspunkt ikke kan si når avhør vil foretas.

– Det avgjøres etterhvert og kommer blant annet an på kapasiteten.

Tidligere på formiddagen fortalte innsatsleder Vigleik Fidje at to menn forsvant fra Artillerivollen til fots.

De to mistenkte skal ha tatt taxi fra Kristiansand sentrum og opp til Artillerivollen på Grim hvor selve ranet skjedde.

Vold og trusler om vold

– Ranerne brukte vold og trusler om vold. Taxisjåføren er oppskaket, men fremstår som fysisk uskadet, fortsetter Fidje.

Verken innsatsleder eller operasjonsleder Per Kristian Klausen i Agder politidistrikt kan si noe om verdien på det ranerne fikk med seg.

Politiet fikk melding om ranet klokka 09.17 søndag morgen.

Her ved bryggeriet på Grim blir drosjesjåføren avhørt av politiet etter å ha blitt ranet søndag formiddag. Selve ranet skal ha skjedd lenger inne i boligområdet i Artillerivollen. Foto: Erlend Olsbu

Flere patruljer

Politiet gikk raskt igang med etterforskning og sendte ut patruljer som drev søk etter gjerningsmennene i nærområdet.

Politiet ba publikum om tips i saken, og hadde følgende signalement på de mistenkte:

Mistenkte nummer 1: iført sort jakke med hvite striper på ermene samt sort caps.

Mistenkte nummer 2: iført sort tøy og sort caps.

Eventuelle tips kan ringes inn på telefon 02800.

– Hva skjer med taxisjåføren?

– Foreløpig har han kun hatt kontakt med politiet, men vil få videre oppfølging etterhvert, svarer Klausen.