Trine Steiro, Ole Kristian H. Svartaas, Lars-Ove Bordstad og Tonje Peersen har syklet fra Nordkapp til Kristiansand. På fredag starter sjarmøretappen til Lindesnes etter over en måned på sykkelsetet. Trine Steiro, Ole Kristian H. Svartaas, Lars-Ove Bordstad og Tonje Peersen har syklet fra Nordkapp til Kristiansand. På fredag starter sjarmøretappen til Lindesnes etter over en måned på sykkelsetet. Foto: Christian Tunge

Bare sjarmøretappen igjen

Etter å ha syklet hele veien fra Nordkapp trillet endelig Tonje Peersen fra Søgne og reisefølget inn i Kristiansand sentrum på torsdag.

— Det er fantastisk å snart være framme, sier Tonje Peersen.

Hun startet forberedelsene til sykkelturen på Skogn Folkehøgskole i fjor. Sammen med klassekameratene Trine Steiro, Ole Kristian H. Svartaas og Lars-Ove Bordstad bestemte hun seg for å sykle Norge på langs. Reisen startet den 10. juni og i nydelig sørlandsvær kunne reisefølget nyte lunsjen i Otterdalsparken på torsdag. Men det har ikke alltid vært sommersøtt.

— Turen over Kvænangsfjellet i Troms var grusom. Det var bratt, piskende regn og sidevind. Nesten for tungt til å sykle og for kaldt til og stoppe, sier Trine Steiro.

— Kristiansands rake motsetning, legger Ole Kristian H. Svartaas til.

Viljen er viktigst

Tonje Peersen trente ikke mye i forkant av turen, men forteller at tempoet har vært rolig. Den spreke gjengen har syklet omtrent 10 mil hver dag og holdt en gjennomsnittsfart på mellom 15 og 20 kilometer i timen.

— Man sykler seg i form. Det viktigste er ikke å være godt trent, men å ville det nok, sier Lars-Ove Bordstad.

Etter over en måned på sykkelen skal vennegjengen starte sjarmøretappen til Lindesnes på fredag.

— Men først skal vi sykle hjem til Tonje på Søgne. Forhåpentligvis blir det en tur på sjøen og rekesmørbrød i kveld, sier Lars-Ove Bordstad