Mange kan være drept i mulig terrorangrep i London

Minst én person er bekreftet død etter påkjørsel og knivstikking i London, men det er ubekreftede meldinger om flere ofre. 

Politiet og regjeringen håndterer hendelsene som et mulig terrorangrep. Tre personer skal være etterlyst og de kan være bevæpnet, ifølge flere rapporter i britiske medier.

Klokken 22.08 lørdag kveld ble det rapportert at en varebil kjørte inn i folkemengden på London Bridge. Ett øyenvitne har fortalt til BBC at tre personer kom ut av bilen og gikk til angrep på mennesker på broen med kniv. Minst en person er død, men det er ubekreftede rapporter om at flere er døde

Kort tid senere kom meldingene om knivangrep i Borough Market, et populært uteområde. Ifølge BBC sier vitnet Erick Siguenza at en av angriperne ropte «Dette er for Allah» mens han angrep med kniv.

Metropolitan Police rykket ut med væpnede patruljer og bekreftet senere at skudd er avfyrt.

Tre mulig bevæpnede personer er ettersøkt. Ifølge The Sun skal vitner ha meldt om at ytterligere to personer skal ha vært involvert, men at de er skutt.

BBC har lagt ut foto av en mann som ligger på bakken, med det som ser ut som eksplosiver festet til overkroppen.

I tillegg rykket politiet til en knivstikking i Vauxhall i London, men opplyste senere at dette ikke var knyttet til de mulige terrorhandlingene på London Bridge og Borough Market.

Flere drept

Ifølge BBC sier politiet ved sperringene ved London Bridge at mer enn én person er omkommet der. BBCs reporter Holly Jones opplyser at en mann kjørte den hvite varebilen i rundt 80 kilometer i timen og traff fem-seks personer.

Varebilen var på vei fra sentrum mot sørsiden av elva. BBCs reporter opplyser å ha sett politiet legge en mann i bar overkropp i håndjern.

The Sun opplyser at opp til sju personer fryktes omkommet og 20 skadd i angrepene lørdag kveld, men dette er ikke bekreftet av myndighetene. Folk med mindre skader er blitt tatt hånd om på et hotell i nærheten, i tillegg til at ambulanser har fraktet skadde vekk.

Øyevitner sier til BBC at folk kom ut av puber og fikk beskjed av politiet om å løpe så fort de kunne vekk fra området. TV-bildene viste horder av mennesker med hendene over hodet som ble evakuert fra området rundt London Bridge.

Kaos

Umiddelbart etter de første meldingene, begynte bilder og rykter å florere på sosiale medier. Sky News melder at vitner mener å ha sett påfølgende knivangrep, og det har vært vitner som melder om skyting.

– Vi er klar over alle meldingene på sosiale medier. Vi vil sende ut fakta når vi kan – vår informasjon må være korrekt, skriver Metropolitan Police på Twitter.

I løpet av natten gjentar de flere ganger oppfordringer om å ikke spre enda mer frykt med bilder og ber folk innstendig om å holde seg vekk fra berørte områder.

– Vær så snill å beholde roen, men vær årvåkne og på vakt. Vi benytter alle ressurser og gjør alt vi kan på #LondonBridge #BoroughMarket #Vauxhall, forsikrer London-politiet natt til søndag.

Statsministeren informert

Downing Street melder natt til søndag at statsminister Theresa May er i kontakt med politiet og får løpende oppdateringer om utviklingen. Hun har kalt inn til hastemøte i regjeringens krisekomité COBRA søndag.

Det hvite hus melder at USAs president Donald Trump har blitt informert om hendelsen i London.

– Uansett hva USA kan gjøre for å hjelpe i London og Storbritannia, vi er der for dere, tvitrer Trump.

Nyhetsbyrået AP skriver at det amerikanske utenriksdepartementet ber sine statsborgere som befinner seg i London om å kontakte venner og familie om at de er i sikkerhet.

London Bridge er stengt i begge retninger, de berørte områdene evakuert og sperret av og politiet har bedt folk holde seg unna området, inkludert de som bor der. Undergrunnsbanen i området rundt er også stengt.