Barneskole i Vennesla ble evakuert etter bombetrussel

Elevene måtte stå i skolegården i over en time mens politiet søkte gjennom skolen.

Publisert

Rektor Olav Aas-Lyngby ved Kvarstein skole. Elevene ble evakuert og ble stående på fotballbanen på bildet i over én time onsdag. Foto: Frode Lindblom

VENNESLA: Onsdag formiddag måtte rektor Olav Aas-Lyngby trykke på brannalarmen for å få alle elever og ansatte ut av Kvarstein skole.

– En kvinne som snakket gebrokkent engelsk ringte inn en bombetrussel til kontortelefonen vår, sier han til Fædrelandsvennen.

I løpet av ett minutt ble skolen tømt. Politiet ankom og søkte gjennom skolen.

– Etter en drøy time konkluderte de med at det var trygt, og elevene kunne gå inn og fortsette undervisningen, forteller rektoren.

Han legger til at de har snakket ut om det som skjedde med alle elevene, og også varslet alle foreldre og foresatte om hendelsen på sms.

Assisterende stabssjef Jon Kvitne i Agder politidistrikt bekrefter hendelsen overfor NRK Sørlandet.

I hele landet

Liknende bombetrusler er meldt over hele Norge i dag. Den første trusselen ble ringt inn til Gjerpen barneskole i Skien klokken 9.15. Skolen har over 400 elever.

– Skolens rektor mottok en telefon fra en mann der ordet "bombe" ble brukt. Politiet vurderer dette som en bombetrussel, sier politistasjonssjef Annie Sandersen ved Grenland politistasjon til NTB.

Senere viste det seg at flere skoler rundt om i landet har mottatt samme trussel i samme tidsrom.

Klokken 9.24 mottok Charlottenlund barneskole i Trondheim en lignende trussel. Politiet i Trondheim opplyser at det ikke er iverksatt evakuering. Kun to minutter senere mottok Nordnes skole i Bergen en bombetrussel.

– Det er flere skoler i Norge som har mottatt tilsvarende trusler. Dette har også skjedd i utlandet, etter hva vi forstår, sier operasjonsleder Trond Volden i Trøndelag politidistrikt til NTB.

– Vi jobber nå med å finne ut hvem som står bak trusselen. Heldigvis blir de som kommer med slike trusler ofte tatt, sier operasjonsleder Jan-Tore Heggholmen i Vest politidistrikt til Bergensavisen.

Bombetruslene er meldt flere steder i landet i dag. Foto: NTB scanpix

Publisert