En dørvakt ved karaokebaren Syng Mer i Oslo sentrum anmeldte Hulsker for hatefulle ytringer kvelden og natten 9. mars. Saken har vært etterforsket av Oslo politidistrikt og ble påtaleavgjort 22. juni.

Den var under en fest med VGTV at Hulsker kom med krenkende uttalelser overfor dørvakten – blant annet «jævla neger» og «Hvordan kan du be en hvit mann om å gå ut» eller lignende, ifølge tiltalebeslutningen.

Saken kommer opp for Oslo tingrett, men er så langt ikke berammet.

Til VG sier Hulskers forsvarer, advokat Bernt Christian Birkeland, at Hulsker ser fram til å legge saken bak seg.

– Hulsker har beklaget og samarbeidet med politiet fra første dag. Han ser fram til å få denne saken lagt bak seg. Utover det ønsker vi ikke å kommentere saken før rettsforhandlingene, sier Birkeland.

Avsluttet samarbeidet

Strafferammen for hatefulle ytringer er tre års fengsel, mens den for hensynsløs atferd er to års fengsel.

Av praksis fra Høyesterett er normalt straffenivå for et tilfelle av hatefulle ytringer en kortere betinget fengselsstraff kombinert med bot tilsvarende en brutto månedslønn. For hensynsløs atferd er normalt straffenivå bot, ifølge Oslo politidistrikt.

VGTV avsluttet i mai sitt samarbeid med Hulsker som følge av etterforskningen.

Erkjenner straffskyld

Den tidligere fotballspilleren er gjort kjent med tiltalen og har erkjent straffskyld for forholdene, opplyser politiet.

Han har tidligere beklaget oppførselen sin den aktuelle kvelden:

«Det jeg gjorde var helt forferdelig, og jeg klarer ikke se meg selv i speilet en gang. Konsekvensene har vært, og er, store. Med rette. Jeg søkte hjelp dagen etter hendelsen og har ikke vært på jobb siden. Jeg håper jeg med tiden kan vise folk hvem jeg egentlig er, og hvilke verdier jeg har. Om det tar lang tid, forstår jeg og aksepterer det, men kanskje det aldri skjer. Da godtar jeg det også».