Søndag ettermiddag kalte bergenspolitiet inn til pressekonferanse om en større etterforskning av overgrep mot barn. Saken har sitt opphav i en etterforskning som internt i Vest politidistrikt har fått kodenavnet «Dark Room», basert på en større FBI-aksjon mot nettstedet Playpen (engelsk for lekegrind), skriver Bergens Tidende.

- Planla overgrep mot ufødt barn

I tilknytning til denne saken ble blant andre to bergensmenn i 30-årene pågrepet i Bergen i desember, siktet for å ha deltatt aktiv på Playpen.

En av de to ventet barn med sin samboer da han ble tatt. Politiet sa på søndagens pressekonferanse at de mener å ha avdekket at nettverket planla overgrep mot et barn som ennå ikke var født.

Til nå har det blant annet kommet ut at minst 51 personer skal være tatt i opprullingen av «Dark Room»-saken, og at det dreier seg blant annet om nedlasting og spredning av bildemateriale som inneholder overgrep mot barn.

Flere av de siktede er mistenkt i tilknytning til såkalt livestreaming av overgrep mot barn.

NRK: - To politikere blandet inn

Store ressurser er brukt på saken, blant annet får BT opplyst at det har vært omfattende spaning med politifolk fra etterretningsavsnittet.

Ifølge NRK er også to politikere blandet inn i saken. Nettstedet skriver også at 20 personer i Vest politidistrikt alene er involvert.

Av habilitetshensyn er det Sørvest politidistrikt som etterforsker saken mot den siktede politimannen i Vest politidistrikt. Bergensadvokat Erik Mjell er blitt spurt om å bistå politimannen.

Anklagene mot politimannen skal være av begrenset omfang sammenlignet med alvoret i flere av de andre sakene, får BT opplyst. Det skal foreløpig heller ikke være mistanke om at politimannen har delt bilder med andre.

Ikke alt gjennomgått

Det har blitt ransaket hos politimannen, men alt beslaget skal ikke være ferdig gjennomgått. Etter hva BT forstår skal politimannen i nær fremtid forklare seg i avhør.

At han ikke har blitt fengslet, skal henge sammen med at beslag er sikret og at innholdet i beslaget ikke har gitt grunnlag for å varetektsfengsle.

Politiadvokat Stian Eskeland, påtaleansvarlig for Sørvest politidistrikts etterforskning av politimannen, sier dette.

– Jeg kan ikke kommentere saken så mye nå, utover å bekrefte at en politimann i Vest politidistrikt er siktet i forbindelse med overgrepsetterforskningen i Vest politidistrikt, sier han.