Familien bekrefter overfor Bergens Tidende at det er tidligere stortingsrepresentant Magnus Stangeland som ble funnet kraftig nedkjølt på en holme onsdag, skriver Bergens Tidende.

Alarmen gikk da en tom fiskebåt ble funnet med motoren i gang i fjæresteinene mellom Stolmen og Fugløysundet klokken 10.20 onsdag formiddag.

– Vi har fått bekreftet at det kun var en person om bord, sier vaktkommandør Helge Lund ved 110-sentralen onsdag formiddag.

Folk fra Austevoll brann- og redning var først på stedet. I tillegg ble det sendt et Sea King-helikopter, en redningsskøyte fra Bergen, brann- og ambulansebåten «Rygervakt» i Austevoll og politiet.

Tidligere stortingsrepresentant Magnus Stangeland Foto: Ørjan Deisz (Arkiv)

Svømte i land

Klokken 10.51 ble Stangeland funnet.

– Han falt i sjøen da han var ute med båten sin tirsdag kveld. Han svømte og klarte å komme seg i land på øyen Fugløya. Han har sittet hele natten på denne holmen til han ble funnet onsdag formiddag, sier Per Algrøy som er operasjonsleder i Vest politidistrikt.

Fugløya er en ubebodd øy som ligger vest for Stolmen i Austevoll.

– Mannen er oppegående og tilsnakkendes, men avkjølt, sier Algrøy.

Onsdag ettermiddag opplyser Helse Bergen i en pressemelding at mannen er lettere skadet.

Takker for innsatsen

To redningsdykkere fra Bergen ble sendt med luftambulansen, samtidig som Os brann- og redning sendte et lag med redningsdykkere.

Hovedredningssentralen retter en takk på Twitter til alle ressurser som raskt meldte seg til leteaksjonen.