Dagbladet var først til å omtale saken.

I midten av november leverte advokatene Olav Sylte og Trond Wåland inn krav om oppreisningserstatning på 750 000 kroner hver til to av de fire mennene som var siktet for drapet på Tina Jørgensen.

Nå har politiet, ved politiadvokat Herdis Traa, også vurdert at oppreisningserstatning på inntil 750.000 kroner er et rimelig beløp for den belastningen saken har vært for Syltes klient, skriver Dagbladet.

– Han er glad

Det går fram av politiets innstilling til Statens sivilrettsforvaltning.

Trond Wålands klient er også fornøyd med politiets innstilling:

– Han er glad for at politiet ser den belastningen saken har vært for ham og hans familie. Nå avventer vi avgjørelsen, som vi håper vil foreligge om ikke så lenge, sier Trond Wåland til Fædrelandsvennen.

– Hvis beløpet blir i tråd med det vi og politiet mener er riktig, så blir det et historisk høyt beløp. At politiet støtter det vi ba om er en anerkjennelse for min klient, sier Wåland.

Tina Jørgensen forsvant natt til 24. september 2000 i Stavanger. Hun ble funnet drept én måned senere i en dreneringskum ved Bore kirke på Jæren. Foto: Politiet

Siktet i nesten et år

Dersom Statens sivilrettsforvaltning er enig med politiet og advokaten blir det tidenes høyeste oppreisningserstatning til noen som er utsatt for urettmessig straffeforfølging i Norge.

I Bjugn-saken ble det gitt 200 000 kroner i oppreisning, som tidligere var det høyeste beløpet i denne typen sak.

- Jeg er veldig fornøyd med hurtig saksbehandlingen og vurderingen til politijuristen. Jeg har snakka med klienten, og han er svært fornøyd med at beløpet muligens kan bli utbetalt uten en ny rettssak, som vil være belastende for alle parter, sier Sylte til Dagbladet.

I september ble siktelsen mot de fire mennene henlagt som intet straffbart forhold anses bevist. Da hadde de i nesten ett år vært siktet for å ha drept Tina Jørgensen i Stavanger i 2000.

De siktede satt tre uker i varetekt på grunn av tvil rundt bevisene, men siktelsen ble opprettholdt etter at de ble løslatt.