Drapssiktet 17-åring bryter tausheten – snakker med politiet i avhør

Gutten som er siktet for å ha drept Sunniva Ødegård (13), snakker igjen med politiet. Han satt i avhør store deler av tirsdagen og forklarer seg videre onsdag.

Publisert: Publisert:

Det var 13 år gamle Sunniva Ødegård som ble funnet død ved Åvegen på Varhaug natt til mandag. Tirsdag valgte den siktede 17-åringen å forklare seg etter å ha nektet å la seg avhøre i over en uke. Foto: Privat / NTB scanpix

Etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl i Varhaug-saken har fått inn en betydelig mengde tips fra publikum. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

– Vi er godt tilfreds med at vi nå endelig er i dialog med siktede. Han har sittet i avhør siden klokken 11 i dag og forklarer seg fremdeles, sier etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl i Sørvest politidistrikt til NTB ved 16-tiden tirsdag ettermiddag.

Det har knyttet seg betydelig spenning til om den 17 år gamle drapssiktede gutten i det hele tatt ville la seg avhøre siden han for en ukes tid siden avbrøt sin politiforklaring, og etterpå har nektet å svare på flere spørsmål fra etterforskerne. Han sitter varetektsfengslet i Bjørgvin fengsel, hvor avhørene foregår.

– Vi vet ikke hvor lenge dagens avhør vil pågå. Det er mye vi ønsker å snakke med han om og vi fortsetter sannsynligvis i morgen, sier Dahl, som ikke ønsker å gå inn på detaljene i avhøret.

Ifølge Dagbladet er også folk fra Kripos med i avhørsprosessen. Den siktede 17-åringen nekter straffskyld.

Mange tips

Det er så langt kommet inn rundt 100 tips fra publikum til drapsetterforskerne, og det er gjennomført rundt 50 avhør av vitner i saken, der en 17 år gammel gutt fra lokalmiljøet på Varhaug er siktet for å ha drept den fire år yngre Sunniva Ødegård for en drøy uke siden.

Politiet er fortsatt ikke ferdig med å avhøre vitner, ifølge etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl i Sørvest politidistrikt.

– Noen vitner kan bli kalt inn på nytt, i tillegg til at det også kan være interessant for oss å snakke med personer vi ikke tidligere har vært i kontakt med. Det kan være på bakgrunn av ny informasjon i etterforskningen eller tips, forklarer Dahl.

Ber om flere tips

Mandag gikk han ut og ba publikum om tips og observasjoner i tidsrommet fra 22.15 søndag og utover, fra området Kråkeveien, Mølleveien og ned mot stedet der Sunniva ble funnet drept natt til mandag for en uke siden. En av hovedoppgavene til etterforskerne er å kartlegge bevegelsene til jenta denne kvelden.

– Vi har så langt fått inn om lag 100 tips. Dette er verdifull informasjon for oss og gir oss grunnlag for å kunne sjekke opp mot siktedes forklaring og andre deler av etterforskningen, sier Dahl.

Den drapssiktede 17-åringen nekter å ha noe med drapet på jenta å gjøre og har gitt uttrykk for at han regner med å bli sjekket ut av saken etter hvert som etterforskningen skrider fram. Politiet føler seg derimot sikre på at det er rett mann som er mistenkt for drapet, og synes sikrere i sin sak desto lenger ut i etterforskningen de kommer.

Ifølge Dahl er det fremdeles en del arbeid som gjenstår i etterforskningen.

– Vi jobber blant annet fortsatt med å få kartlagt bevegelser i området, sier han til Stavanger Aftenblad.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Drap
  2. Politiet
  3. Varhaug
  4. Rogaland