I natt kom dette opp på samme sted som Listhaug-maleriet

I natt kom et nytt gatekunstverk opp på plassen der Sylvi Listhaug hang. Denne gang av Trine Skei Grande. Og av en annen gatekunstner.

Publisert: Publisert:

ØDELAGT: Få timer etter har noen revet av deler av bildet. Foto: ANNE HOVDEN

  • Anne E. Hovden
Denne artikkelen er over to år gammel

Gatekunstverket av kulturminister Trine Skei Grande er kommet opp i Fosswickels gate på Nygårdshøyden i løpet av natten. Det har signaturen Trøbbel.

Kunstneren skriver på sin profil på Instagram at vedkommende la igjen et håndcolorert trykk på stedet, som den første som kom dit kunne ta med.

Ødelagt

I morgentimene var allerede deler bildet på veggen ødelagt. Det er revet strimler av papiret, slik at ikke ansiktet til politikeren vises.

Slik presenterer det som tilsynelatende er kunstneren selv verket på Instagram:

Det var natt til 2. påskedag bildet «Making a martyr» kom opp samme sted. Det var signert AFK, og forestilte en korsfestet Sylvi Listhaug. Bildet skapte kraftige reaksjoner og ble sprayet over med spraymaling natt til 4. april. Deretter tok fire studenter bildet med seg og klarte å restaurere det ved å bruke fire flasker med neglelakkfjerner.

Penger til Kreftforeningen

De solgte senere bildet, og ifølge TV 2 var kjøperen som fikk tilslaget på 300.000 kroner, Ole Peter Duus. Han har valgt å gi det til Tore Gudmestad, faren til bloggeren og journalisten Thea Steen som døde av kreft i fjor. Gudmestad var med i budrunden, men hoppet av på 270.000 kroner.

Bildet er rammet inn og er stilt ut i Gategalleriet i Bergen. Publikum kan donere penger til Kreftforeningen.

Etter at bildet ble fjernet fra Fosswinckles gate, har det den siste tiden stått «Fuck Sylvi» på stedet, helt til bildet av kulturministeren kom opp i natt.

«MAKING A MARTYR»: Det var 2. påskedag bildet av Sylvi Listhaug kom opp på samme hjørne i Fosswinckels gate. Foto: Geir Martin Strande

I Bergen i dag

Kulturminister Trine Skei Grande er i Bergen i dag, der hun skal åpne Bergen Digital Summit - toppmøte om digitalisering og innovasjon og formidling av kunst – og kulturopplevelser. Senere i dag er hun til stede på åpningen av Festspillene.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Sylvi Listhaug
  2. Gatekunst
  3. Trine Skei Grande
  4. Bergen