Det sier en blid Kiwi-kjøpmann på Lund, Ole Kristian Frivold. I halvannet år har han hatt ladestasjon for elbiler utenfor butikkdøra, og i løpet av en dag er gjerne 20-30 biler innom for lading.

Så vellykket og populært har det vært at antall ladepunkter nå mer enn fordobles fra to til fem på ladestasjonene hos Kiwi-butikkene som har vært mest populære blant elbil-folket. På tre ladestolper er det nå både Chademo— og Combo-ladere, på den fjerde to AC-ladere. På de tre hurtigladerene kan bare en lade av gangen, altså kan fem biler lade på en gang.

Frivold, som selv kjører elbil, synes det er bra at samarbeidet mellom nevnte Nissan og Kiwi på den ene siden og Fortum Charge & Drive, som driver stasjonene, har vært så vellykket at det nå utvides. Han er også trygg på at stabiliteten skal bli bedre enn den i perioder har vært det første året kundene har kunnet lade utenfor butikken.

Mange elbiler på Lund

Frivold tror neppe at han har fått veldig mange flere kunder på grunn av ladestasjonene, men synes det er artig å være med på en miljøutfordring og se at kundene benytter tilbudet.

— Vi har «kart» som viser stor elbildekning i Lunds-området, og det merker vi godt på trafikken på ladestasjonen, sier Frivold.'

Flere var innom og ladet mens vi besøkte «ladebutikken» på Lund. En av dem var Ruben Møll fra Mandal. han hadde hatt sin e-Golf i et par uker og bruker den mellom hjemmet i Mandal og arbeidsplassen på Lund. - Vanligvis kjører jeg greit fram og tilbake på en lading, men i dag måtte jeg bruke bilen litt i jobbsammenheng, og da er det greit å kunne lade her, sier Møll. Som sammen med Frivold gjerne skulle sett at flere gjør som Kiwi og Nissan, nemlig bygger ut flere hurtigladestasjoner.

Og strømprisen klaget mandalitten overhodet ikke på. - For rundt 30 kroner får jeg inn åtte-ti mil på tanken på 15-20 minutter. Mens jeg spiser lunsjpakken min her i bilen, sier en fornøyd elbilist fra Mandal.