KRISTIANSAND: Passasjeren reiste med avgangen fra Kristiansand klokka 11.55 torsdag 5. mars.

Bæreren av viruset satt i vogn nummer fire, og ifølge opplysninger fra Entur satt det tilsammen åtte passasjerer i denne vogna.

To identifisert

Tirsdag ble Go-ahead kontaktet av helsepersonell og bedt om bistand.

– Vi har kontaktinformasjon på to av dem, og er i ferd med å ta kontakt med dem nå, sier vakthavende informasjonsmedarbeider Yngve Kloster i Go-ahead.

Det er en bydelslege i Oslo som skal sørge for at disse blir informert.

Etterlyser fem passasjerer

– De øvrige fem passasjerene som satt i samme vogn har vi ikke kontaktopplysninger på. Derfor etterlyser vi dem, og ber om at de tar kontakt med helsemyndighetene, sier Kloster til Fædrelandsvennen.

Det er ikke kjent om smittebæreren har hatt opphold i Kristiansand, eventuelt hvor lenge. Go-ahead sier til Fædrelandsvennen at de ikke kan opplyse hvor passasjerene er hjemmehørende.

Smittevasker togsett

– Er det forbundet med smitterisiko å reise med tog, og hvilke forholdsregler ber Go-ahead sine passasjerer om å ta?

– Når det gjelder smitterisiko og forholdsregler for reisende forholder vi oss til de enhver tid gjeldende rådene fra relevante helsemyndigheter og offentlige myndigheter. Vi ber alle passasjerer om å gjøre det samme, skriver pressevakta i en epost til Fædrelandsvennen.

– Hvilke endringer gjør selskapet for å møte situasjonen?

– Vi gjennomfører nødvendig smittevask av det involverte togsettet. Vi har også forbedret rutinene for rengjøring av togene. Togene vaskes daglig og flater som mange vanligvis berører desinfiseres. Vi jobber også videre med andre aktuelle tiltak samt har dialog med våre samarbeidspartnere. Så oppfordrer vi alle reisende til å følge rådene fra FHI, skriver pressevakta.