TRONDHEIM: – Saken er avgjort for lenge siden, det er det eneste jeg ønsker å si, sier en påskeferierende Terje Formoe på telefon fra Sør-Frankrike.

Det er Adresseavisen som forteller at den kjente sjørøverkapteinen fra Kjuttaviga vil ha seg frabedt at noen prøver å røve til seg deler av skatten hans.

Høyt skattet av publikum: 63.000 så årets Sabeltann-forestilling

Terje Formoe er ordknapp om saken. Foto: Arkivfoto

– Enklest å bytte navn

– Vi mener vi har vårt på det tørre, og tok navnet først. Men i og med at Kaptein Sabeltann er en så stor aktør, er det enklere at vi bytter navn, sier Ida Melhuus i markedsavdelingen ved Sirkus Shopping til Adresseavisen.

Slik ser hjemmesiden til lekelandet Hiv O’ Hoi på kjøpesenteret Sirkus Shopping i Trondheim ut. Foto: Skjermdump

Hun forteller til avisen at da kjøpesenteret valgte å kalle lekelandet for Hiv O’Hoi i 2012, hadde Terje Formoes selskap Kaptein Sabeltann AS registrert merkenavnet på teaterforestillinger.

Men april i år ble sjørøverimperiet utvidet, og varemerket Hiv O’Hoi ble også registrert til å gjelde fornøyelsesparker.

Det spares ikke på effektene når sjørøverskuta inntar Kjuttaviga under Sabeltann-forestillingene. Foto: Arkivfoto Tore-André Baardsen

Varselet om søksmål kom ikke i form av sabel-svinging, men framsettes i et brev fra Formoes advokat Mikkel Lassen Ellingsen.

Mye gull på kistebunnen: Største Sabeltann-overskudd på seks år

Vil ikke gå planken

– Vår advokat mener vi sannsynligvis har en god sak, siden vi tok navnet før de patenterte rettighetene til fornøyelsesparker. Men vi blir så små i forhold til Terje Formoe, sier Melhuus ifølge Adresseavisen.

Kaptein Sabeltann er registrert som varemerke i en rekke land og på en rekke språk. Foto: Arkivfoto

Lekelandet vil fra 1. mai endre navnet til Kaptein Gullix lekepark, noe som innebærer både utgifter og arbeid for bedriften, men de foretrekker altså det framfor å gå planken i form av en rettssak.

De akter for øvrig å invitere Terje Formoe opp til Trondheim i anledning navneskiftet.

PS1: Hiv O’ Hoi er et sjømannsuttrykk som betyr å heise eller løfte opp.

PS2: Ifølge skattelistene for 2016 hadde Terje Formoe 3,3 millioner kroner i inntekt i 2015. Formuen hans var på 19 millioner kroner.

Jubilerte: Femti år med familiemoro