KRISTIANSAND: Størst av dem er Citroën Grand 4 Picasso, syvseteren med bagasjerom på 645 liter (hele 700 liter når baksetene er skjøvet lengst mulig fram) og til en pris som starter rundt 300.000 kroner. En bil som absolutt bør dekke storfamiliens behov.

Citroën Grand C4 Picasso fås i fire utstyrsnivåer: Berøringsskjermen er standard fra første nivå, det samme er sikkerhetsutstyr som ESP, antispinn, 6 airbags og ABS-bremser. I tillegg er bilen tilgjengelig med utstyr som aktiv cruisekontroll, aktive sikkerhetsbelter, automatisk blending av nær— og fjernlys, blindsonevarsling og «vinglevarsling».

Den helt nye Peugeot 308 går rett inn i den beinharde kompaktklassen. Den slår konkurrent Golf med 40 liter på bagasjerom og har et imponerende lavt utslipp på 93 gram CO2 per km. Bilen virker romslig og leveres med tre forskjellige bensinmotorer fra 82 hk til 155 hk og to dieselmotorer på henholdsvis 92 og 115 hk.Salgstall viser at norske bilkjøpere gjerne vil sitte høyt. Det behovet dekker en tredje franske nyheten i høst, nemlig Renault Captur. Også denne konkurrerer om kjøperne i Golf-klassen, har fått svært gode tilbakemeldinger i norske tester i høst, og allerede standardutgaven kommer med utstyr som nøkkelfri adgang, bakkestartassistent og ryggevarsler.

Noe mange barnefamilier – og sikkert også andre – vil sette pris på, er at setetrekkene er avtakbare. Takket være glidelås kan de med et enkelt håndgrep fjernes og deretter vaskes.