Den satsingen kunne Asbjørn Svaland fra Hægeland glede seg over da han onsdag ble overrakt en flunkende ny e-Golf fra fungerende markeds— og kommunikasjonssjef i Strømmestiftelsen, Rune Mørland.

Svaland var den heldige vinneren i billotteriet til Strømmestiftelsen og forteller at han fikk litt sånn «lotto-følelse» da han for noen dager siden fikk telefonbeskjeden om at han hadde vunnet en bil til nesten 300.000 kroner.

Stilig og miljøvennlig

En svært fornøyd vinner startet humørfylt med å si at:

— Dette blir min bil som skal stå innelåst når jeg ikke bruker den.

Men endte med å mer enn antyde at elbilen nok passer best for konas kjørebehov til barnehage, innkjøp og byturer.

— Så er den jo så stilig i tillegg til å være miljøvennlig, slo Svaland fast.

Elbilen til Hægeland-mannen er et resultat av samarbeidet mellom Sparebankstiftelsen/Sparebanken Sør som i fjor ønsket å gi en større gave til Strømmestiftelsen med fokus på miljøsatsing og fattigdomsbekjempelse.

Fire millioner

— Vi satte i gang en vervekampanje til Jobbskaper-prosjektet vårt, til vår ungdomsorganisasjon React og også lotterier, sier Mørland. I fjor ble det delt ut to biler til vinnere innenfor disse prosjektene, og enda to elbiler skal ut til mennesker som støtter Strømmesiftelsen.

Så er den jo så stilig i tillegg til å være miljøvennlig

Asbjørn Svaland, bilvinner

— Midlene fra Sparebanksitftelsen har generert fire millioner kroner til Strømmestiftelsen, forteller Mørland og karakteriserer prosjektet som svært vellykket sett fra deres side.

Langsiktig

Og når det gjelder valg av biler til vinnerne, var det åpenbart en forholdsvis enkel sak å velge hvem som skulle levere disse. - Vi har et langsiktig og godt samarbeid med Gumpens Auto Vest, forteller Mørland. - Gumpen har vært utrolig rause mot oss, og det ser ut til at Jobbskaper-prosjektet harmonerer med verdier Gumpen Gruppen står for.

Alle hos oss synes det er meningsfylt å være samarbeidspartner med Strømmestiftelsen

Geir Skogdalen, markedssjef Gumpens Auto Vest

— Jeg har inntrykk av at alle hos oss føler at det er svært meningsfylt å være samarbeidspartner med Strømmesiftelsen. Det gjør rett og slett noe med hele bedriftskulturen, sier markedssjef Geir Skogdalen hos Gumpens Auto Vest.

Mens bilvinner Svaland smilende slo fast:

— Så står jeg her med en flunkende ny elbil, jeg som aldri vinner, ikke en gang ei fruktkorg på den lokale basaren!