KRISTIANSAND: — Det ble det registrert 75 båttyverier i første halvåret i 2006. I første halvår i år er det 98 registrerte tilfeller, opplyser visepolitimester ved Agder politidistrikt, Kjell Hegstad, til fvn.no.

Ifølge Hegstad er det vanlig at disse tallene svinger over tid.

— I 2006 ble det totalt registrert 221 brukstyverier av båter. Dette er en nedgang, ettersom det ble registrert 256 slike saker i hele 2005, sier Hegstad.

Videre forteller han at det var 133 registrerte brukstyverier av båter i 2004. Visepolitimesteren synes det er vanskelig å uttale seg om hvorfor tallene har steget igjen i 2007. — Det er vanskelig å peke på en årsak til økningen, og det er heller ikke lett å spå hvordan utviklingen vil bli. Mulig årsak til økningen kan være at flere personer har blitt flinkere til å melde i fra om brukstyverier, eller så kan det hende at det bare er normale svingninger, forklarer Hegstad.

Han påpeker at det fra år til år er svingninger i antall båttyverier, og at tallene fra 2007 fortsatt kan ende opp på samme nivå som i fjor.

— Økningen kan også skyldes at det er flere båter enn tidligere, og at tilgjengeligheten er blitt større, sier Kjell Hegstad.