Nylig leverte Renault elbil nummer 100.000. Og det valgte den franske bilprodusenten å markere spesielt i Norge siden landet er i førersetet når det gjelder elbilsalg i Europa.

Ekteparet Birte og Carl Erik Ropstad fikk derfor en overraskelse da de nylig anskaffet sin andre elbil. Hos Motor Forum kunne selger Tom Gøytil fortelle at de fikk avslag på 100.000 kroner på nybilen. Og den helelektriske familien med en Tesla, en elektrisk gressklipper og nå også en Renault Zoe i garasjen takket selvsagt ja til den generøse gaven. — Men ikke før etter at vi hadde signert avtalen, fikk vi vite at Renault feiret sine 100.000 elbiler ved å gi oss et så stort prisavslag, forteller en blid Birte Ropstad i det hun prøvesitter den nye bilen.

Ble med i trekningen

— Vi valgte å ikke bruke dette i markedsføringen, men alle som signerte avtale i den uka vi markerte dette ble med i trekningen om det solide prisavslaget, forteller Gøytil.

— Og bilen passer perfekt for oss, sier Birte, som regner med at hun kommer til å bli ivrigste bruker av den nye Renault Zoe. Mannen Carl Erik har så langt vært Tesla-sjåføren i familien.

Renault-ansvarlig hos Motor Forum, Tom Gøytil, gratulerer Birte Ropstad med prisavslag på 100.000 kroner takket være Renaults feiring av elbil nummer 100.000. Foto: Tor Mjaaland

At det er god familieøkonomi å ha begge bilene på elektrisk drift, er de to ikke i tvil om. — Så lenge det måtte vare setter vi stor pris på de mange fordelene vi som elbileiere har, sier Carl Erik.

Mens Renault-ansvarlig Tom Gøytil skryter av de mange elektriske modellene fra Renault, fra bittelille Twizy, via Zoe, varebilen Kango og til SM3 som blant annet går som taxier flere steder. At tysk politi nylig kjøpte inn en stor mengde Renault Zoe, får han også nevnt før familien Ropstad drar avsted i sin nye elbil.

Vi valgte ikke å bruke dette i markedsføringen

Tom Gøytil, Renault-ansvarlig Motor Forum Kristiansand

Og hver gang noen kjøper en Renault Zoe, går det 1000 kroner til Sykehusklovnene i Norge, ei gruppe som opptrer for barn på sykehus. - Veldig positivt, sier Birte som får vite at det resulterte i mer enn 100.000 kroner til «klovnene» i 2015. Med fortsatt høyt Zoe-salg kan det bli enda mer penger i år.