Det melder NRK.

Sorenskriver Mariann A. Svensen i Sør-Rogaland tingrett bekrefter overfor Fædrelandsvennen at det tas sikte på oppstart 15. april neste år.

– Det foreligger ingen tiltale ennå, men når det er så mange aktører involvert legger vi inn en forhåndsberamming for ikke å miste tid. Men vi planlegger nå for oppstart 15. april. Alle parter har landet på at det lar seg gjøre, sier Svensen til Fædrelandsvennen.

Forsterket rett

Det er satt av 40 dager til saken, som etter planen avsluttes 7. juni.

Hovedforhandlingen vil ledes av tingrettsdommer Tor Christian Carlsen.

– Jeg har besluttet at det blir satt forsterket rett, slik at Carlsen får med seg tingrettsdommer Gunn Elin Lode. Retten vil ellers bestå av tre meddommere. Det er ikke bestemt hvem dette blir ennå, sier Svensen.

Rettssaken mot Jan Helge Andersen er forhåndsberammet i Sandnes, men kan også bli besluttet avholdt i Stavanger. Foto: Terje Pedersen / NTB

Kan bli i Stavanger

Saken skal etter planen avholdes i Sandnes tingrett, siden det er her den største salen i Sør-Rogaland tingrett ligger.

– Dette er ikke helt spikret, så det kan bli i Stavanger også, sier Svensen.

I juni ble det kjent at Baneheia-saken gjenåpnes for Jan Helge Andersen. I høst vil påtalemyndigheten avgjøre om han skal tiltales for drapet han ble frikjent for i 2001.

– Det vil bli truffet et påtalevedtak i løpet av høsten, sier statsadvokat Johan Øverberg til NRK.

Det er Riksadvokaten som avgjør om Andersen skal tiltales.

I forkant av beslutningen har aktørene diskutert mulige tidspunkt for en rettssak. Nå er altså dato bestemt.

– Blir det rettssak i april så forholder vi oss til det. Jeg har ingen kommentarer utover det, sier Andersens forsvarer, Svein Holden, til NRK.