Det opplyser domstolen onsdag ettermiddag. Borgarting vil offentliggjøre en kjennelse om pengekravene klokka 14 torsdag ettermiddag.

På samme tid vil alle partene også få vite rettens beslutning.

Opprinnelige meldte til sammen åtte personer – Viggo Kristiansens far, hans to forsvarere og flere støttespillere som anfører å ha jobbet med saken hans – inn krav om vederlag for arbeidet sitt i forbindelse med den frifinnende dommen.

Ifølge straffeprosesslovens paragraf 438 kan andre personer enn den siktede få «dekning av omkostninger som knytter seg til tiltak som har hatt vesentlig betydning for at saken ble gjenåpnet».

Seniorrådgiver Annicken S. Michaelsen i Borgarting lagmannsrett har tidligere opplyst til Fædrelandsvennen at retten har mottatt over 600 sider med dokumentasjon fra de som har levert krav.

Arvid Sjødin og Sigurd Klomsæt har bedt om betaling for arbeidet de har lagt ned som advokater for Viggo Kristiansen. Sjødin har også bedt om at Viggo Kristiansens far, Svein Kristiansen, får dekket utgiftene han har hatt til advokater og andre institusjoner.

Tidligere journalist i Dagbladet, Eivind Pedersen, er også blant de som har bedt om kompensasjon. Terje Helland, Mikkel Tronsrud og Halvard Sivertsen i Viggo Kristiansens støttegruppe har også sendt inn krav.

Sigurd Klomsæt har også levert et krav på vegne av DNA-ekspert Ragne Farmen.