Det var søndag formiddag politiet fikk melding om at et barn var påkjørt på Askøy.

Ulykken skjedde på Erdal, sørøst i øykommunen og cirka fire-fem kilometer nord for Kleppestø.

foto
IKKE I FAMILIE: – Det er ingen familiær relasjon mellom føreren og gutten, sier politiadvokat Mats Henriksen, påtaleansvarlig for dødsulykken. Foto: Bjørn Erik Larsen (arkiv)

Døde av skadene

Barnet, en halvannet år gammel gutt, ble kjørt til akuttmottaket på Haukeland i ambulanse.

Kort tid etter ulykken kunne politiet ikke si noe om skadeomfanget. I 13-tiden søndag betegnet sykehuset skadene som kritiske.

I en pressemelding mandag skriver politiet at gutten døde av skadene.

Søndag uttalte politiet at ulykken skulle ha skjedd i forbindelse med parkering. Nå opplyser de at ulykken skjedde da en bil skulle kjøre fra ut fra området der gutten bodde.

– Politiet sine undersøkelser så langt tyder på at det har vært lav fart ved påkjørselen. Fører av bilen har status som siktet i saken og førerkortet er beslaglagt, skriver politiet i pressemeldingen.

Fører siktet

Politiadvokat Mats Henriksen, påtaleansvarlig for saken, sier bilføreren var en kvinne i 40-årene.

– Hun er siktet etter veitrafikklovens bestemmelse om uaktsomhet, paragraf tre. Det er ingen familiær relasjon mellom føreren og gutten, sier Henriksen til BT.

– Var kvinnen alene i bilen?

– Det skal hun ha vært.

Henriksen sier ulykken skjedde på en liten parkeringsplass. Det er ikke mistanke om rus.

- Fremover vil vi prøve å avdekke hendelsesforløpet, altså klarlegge hva som faktisk skjedde. En del av arbeidet er flere vitneavhør og å finne ut hvem som eventuelt kan ha vært vitner.

Ifølge politiadvokaten er verken forsvarer eller bistandsadvokat oppnevnt foreløpig.

Ulykkeskommisjon

Politiet gjorde tekniske undersøkelser på stedet søndag, og etterforskningen fortsetter denne uken. I tillegg til vanlig politi er også kriminalteknikere og Statens vegvesens ulykkeskommisjon koblet inn i saken.

Guttens familie har fått pårørendekontakt i politiet og vil få oppnevnt bistandsadvokat.

«Av hensyn til familien vil ikke navnet på den avdøde bli offentliggjort med det første», skriver politiet i pressemeldingen.