Søket etter tre antatt omkomne menn skal tas opp igjen fredag etter at det ble innstilt torsdag kveld. Grunnforholdene vurderes fortsatt som farlige, men politiet opplyser fredag at de sammen med geologer vurderer tryggheten i området.

Tre menn trolig døde

Oversiktsbilde som viser rasområdet ved Asakveien i Sørum. Tre personer er savnet og antas omkommet etter jordraset som gikk torsdag ettermiddag. Foto: Remi Presttun / NTB scanpix Foto: Remi Presttun / NTB scanpix

Tre menn fra Litauen på 43, 27 og 47 år er de antatt omkomne i leirraset på Sørum torsdag ettermiddag. Politiet mener det ikke lenger er håp om finne noen i live.

– Politiet bekrefter at pårørende er varslet etter rasulykken i Sørum, meldte politiet Twitter klokka 8.15.

Det massive jord- og leireraset ble meldt klokka 15.45 torsdag. Politihelikopteret målte torsdag raset til 400 meter bredt og nesten 300 meter langt.

Ved 19.40-tiden samme kveld opplyste politiet at aksjonen på stedet ble betegnet som søk etter antatt omkomne.

Fare for nye ras

Geologer fra NVE opplyste torsdag kveld at det fortsatt er flytende masser og fare for nye ras i området. Advarselen ble gjentatt av politiet fredag morgen.

– Politiet ber publikum om å holde seg unna rasområdet og rette seg etter politiets anbefalinger.

Det store skredområdet ble betegnet som ustabilt, men eksperter håper massene har stabilisert seg i løpet av natten. Gravemaskiner og mannskaper er klare så raskt fagfolkene gir klarsignal

Tre kom seg ut

Søk etter savnede ved Sørum etter leirskred torsdag kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Politiet har opplyst at det har pågått skogsarbeid i området. Tre personer som befant seg i nærheten eller i raset, klarte å komme seg vekk. Det var disse personene som varslet politiet om at tre personer er savnet.

En traktor som ble brukt i skogsarbeidet ble også tatt i raset.

Ordfører Marianne Grimstad Hansen i Sørum kommune sier de stiller med vaktmannskaper og har avtalt møte med NVE fredag formiddag. (©NTB)