Kjærvik har gjennom en årrekke vært forsvarer i flere svært omtalte drapssaker, blant annet Orderud-saken, hvor han var forsvarer for Kristin Kirkemo.

– Forferdelig og uvirkelig trist budskap å motta, opplyser en av Kjærviks kollegaer, advokat Ola Lunde, til NTB.

Det var like før klokken 21 mandag kveld at skytingen fant sted på en privatadresse på Røa. En mann i 30-årene ble raskt pågrepet, siktet for drap.

Rundspørring i nabolaget

Flere vitner skal ha sett deler av hendelsesforløpet mandag kveld. Teknisk og taktisk etterforskning ble gjennomført på åstedet gjennom hele natten. I tillegg drev politiet rundspørring i nabolaget der skytingen fant sted.

En nabo har fortalt til NTB at hun hørte tre-fire skudd.

Politiet har opplyst til NTB at siktede ikke er kjent for politiet fra tidligere. Han er etnisk norsk og norsk statsborger. Den siktede er ifølge politiet i nær relasjon med den avdøde advokaten.

– Det er et sentralt tema for etterforskningen om de kjenner hverandre fra før, men vi ønsker ikke å gå ut med det per nå, sa krimleder Anders Johnsrud ved krimvakta i Oslo politidistrikt til NTB tidlig tirsdag morgen.

Lang karriere som forsvarer

Kjærvik hadde nylig fylt 70 år og har en lang yrkeskarriere som forvarer bak seg. Han var fremdeles i jobb som advokat, tilknyttet advokatfellesskapet Advokatene ved tinghuset i Oslo.

Kjærvik var kanskje mest kjent som forsvareren for Kristin Kirkemo under Orderud-saken, men var også forsvarer under Nokas-saken i Stavanger, Landås-saken i Bergen og i straffesaken om innsidehandel mot Rune Brynhildsen.

Han var fremdeles svært aktiv og sto oppført som møtende forsvarer i flere berammede straffesaker i Oslo tingrett de neste månedene. Ifølge Oslo tingretts kalender var Kjærvik satt opp som forsvarer i en sak onsdag.

Kjærvik var ferdig utdannet jurist i 1978. Han ble politifullmektig ved Romerike politidistrikt, og senere konstituert politimester. Gikk siden over i rollen som forvarer. Kjærvik hadde også idrettsbakgrunn innen håndballen.