108 tillitsvalgte og lokalpolitikere vurderer å forlate KrF

108 tillitsvalgte og lokalpolitikere som i dag holder KrF i gang på lokal- og fylkeslagsnivå, vurderer nå å melde seg ut av partiet, skriver NRK.

Publisert: Publisert:

Det har vært stor bevegelse i medlemstallene i KrF siden landsmøtet forrige uke, da den blå siden i partiet vant over partileder Knut Arild Hareide. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

  • NTB
Denne artikkelen er over ett år gammel

Statskanalen sendte en SMS-undersøkelse til 1.617 KrF-ere i verv, og fikk svar fra rundt 60 prosent. Der kommer det fram at hele 108 av de tillitsvalgte vurderer å melde seg ut.

– Hvis KrF går inn i regjeringen, tror jeg ikke at KrF lenger er noe parti for meg. Blir vi med, melder jeg meg ut, sier kommunestyre­medlem Ole Tom Guse i Forsand kommune.

Undersøkelsen viser også at det er usikkerhet blant KrFs styremedlemmer, sekretærer og andre som er i verv i partiet. Mange av dem trekker fram et potensielt samarbeid med Frp som spesielt problematisk.

Det har vært stor bevegelse i medlemstallene i KrF siden landsmøtet forrige uke, da den blå siden i partiet vant over partileder Knut Arild Hareide. Siden har 850 medlemmer meldt seg ut av partiet. Det er uvisst hvor mange av dem som var tillitsvalgte eller folkevalgte.

Publisert:

Les også

  1. Grøvan: – Vi trenger utspill som bygger laget

  2. Ønsker slutt på tvillingabort

  3. Flere innmeldinger enn utmeldinger i Agder KrF

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Knut Arild Hareide
  2. Politikk
  3. KrFs skjebnevalg