Fullspekket med utstyr, med en spennende og svært spenstig miljøvennlig ny motor, er faktisk 2015-utgaven av Opel Corsa flere titusener rimeligere enn utgående modell. Og billigere enn mange av de hardeste konkurrentene. Og det med et utstyrsnivå som svært mange og langt dyrere biler bare kan misunne den.

Premiumfølelse

Tysk kvalitet og med utstyr og sikkerhet som en stor og langt dyrere bil! mener Opel-ansvar Sven Arild Andersen hos Motorforum. Foto: Tor Mjaaland

Ikke vet vi hva som skal til for å få Opel til å klatre på salgsstatistikkene. Men folk som er på jakt etter en romslig småbil med det som minner om premiumfølelse, bør nok ta en titt på Corsa før de bestemmer seg.Støynivået i 2015-utgaven av Opel Corsa er bare ett av momentene som taler til bilens fordel. Den lille, men svært spenstige 1,0 liters turbomotoren på 90 hk hører du nesten ikke. Det samme gjelder vindsus eller dekkstøy som er nesten fraværende. Motoren er forresten verd noen ord. Den er nyutviklet av Opel, har et landeveisforbruk på under 0,4 liter per mil, er forbausende sprek og med en miljøvennlighet som har bidratt til reduserte utslipp og dermed lavere avgifter til staten.

Lavt priset

Prisen på nye Opel Corsa burde også tale til bilens fordel. Her har Opel åpenbart tenkt aggressivt i forhold til harde konkurrenter som VW Polo og Toyota Yaris. Prisene spenner fra 177.000 for billigste versjon til 229.000 for toppmodellen med automatgir og fullstappet med utstyr, og burde dermed mer skremme konkurrentene enn potensielle kjøpere.

Og selv om du velger Edition-utgaven, den rimeligste, så er det langt fra noen ribbet bil det er snakk om. Den har blant annet oppvarmede seter, oppvarmet ratt, cruise control, dab+, fjernstyrt sentrallås, automatisk bakkestartassistent, elvinduer foran og isofix.

Toppnivå

Varme i rattet er standardutstyr på Opel Corsa 2015-modell. Foto: Tor Mjaaland

Velger du toppnivået Premium, får du delskinnseter, elektronisk klimaanlegg, svingbare bi-xenon frontlys, led kjørelys og intellilink infotainment system med 7-toms berøringsskjerm.Corsa har også mye sikkerhetsutstyr og førerstøttesystemer, og tilbyr blant annet filskiftevarsler, trafikkskiltgjenkjenning, blindsonevarsling, kollisjonsvarsling, avstandssensor, automatisk fjernlys, ryggekamera, parkeringsassistanse osv. Få eller rett og slett ingen av konkurrentene kan varte opp med en slik liste med utstyr, som mange langt dyrere biler heller ikke kan.

Folkebil

Opel har forresten ikke tenkt å hvile på laurbærene. I løpet av året kommer Corsa med oppvarmet frontrute, noe norske vinterbilkjøpere utvilsomt vil sette pris på.

Vi godt voksne husker tiden da Opel var folkebil i Norge. Både som familiebil og ikke minst gikk det massevis av Opel som drosjer. I 2000 var faktisk Opel tredje mest solgte bilmerke i Norge bare slått av Volkswagen og Toyota. I fjor helt nede på 15. plass på salgsstatistikken.Med biler som nye Corsa og flere andre nyheter underveis, burde det være klart for at Opel igjen klatrer på salgsstatistikken.

Flere Opel-nyheter

— Tysk kvalitet og med utstyr og sikkerhet som en stor og langt dyrere bil!

Det slår Opel-ansvarlig hos Motorforum Kristiansand, Sven Arild Andersen, selvsikkert fast når han skal beskrive nye Opel Corsa.

Han kan ikke forstå annet enn at norske bilkjøpere igjen må få øynene opp for Opel. At bilselgere skryter av bilene sine, er jo ikke så overraskende. Men Arnesens poeng er at folk på jakt etter en småbil som gir svært mye ekstra, bør vurdere Corsa før de handler.

Han lover også mye nytt fra Opel i tiden fremover og nevner Adam Rock som kommer på vårparten, en forhøyet suv-aktig utgave av Opel Adam. - Så får den foldetak slik at du kan få cabriolet-følelsen når været innbyr til det, sier Arnesen som også lover en ny småbil, mindre enn Corsa, til sommeren. Den bærer navnet Opel Karl, oppkalt etter sønn til grunnlegger Adam Opel.