OSLO: Kollektivtransporten hadde 9,2 millioner flere påstigninger i 3. kvartal i år i forhold til samme kvartal året før. Det tilsvarer en økning på 6,8 prosent.

Passasjerveksten var jevnt god for alle transportmidler, ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå.

Med 5,9 millioner flere påstigninger i 3. kvartal fikk bussnæringen en vekst i antall passasjerer på 7,9 prosent sammenlignet med samme periode året før. Bruken av passasjerbåt, jernbane og sporvei/forstadsbane økte med om lag 6 prosent.

Passasjerer med jernbane betalte nesten 1,4 milliarder kroner i 3. kvartal, en økning på 19 prosent fra samme periode året før. Det utgjorde hele 41,8 prosent av de samlede billettinntektene fra kollektivtransporten. Til sammenligning utgjorde jernbanepassasjerene bare 13,4 prosent av det samlede påstigningstallet.

Kollektivtrafikkens samlede billettinntekter økte med 257 millioner kroner, eller 8,4 prosent, til 3,3 milliarder kroner.

Bussnæringen kjørte inn 4 prosent mer i 3. kvartal i forhold til samme periode i fjor, mens passasjerveksten samtidig var omtrent det dobbelte.

På tross av at rutebåtene befordret 6,5 prosent flere, var passasjerinntektene så godt som uendret. Sporvei/forstadsbane hadde 2 millioner flere påstigninger, men billettinntektene ble likevel redusert med 16,3 millioner kroner, eller -3,9 prosent.