Årsaken skal være at hun har pådratt seg en forkjølelse, opplyser Slottet til Dagbladet utenfor kapellet.

Slottets kommunikasjonssjef Marianne Hagen sier til VG at dronningen er hjemme. Hun ønsker ikke å kommentere tilstanden til dronningen ytterligere.

– Hun er hjemme fordi hun er forkjølet, sier kommunikasjonssjef ved Det kongelige slott, Marianne Hagen, til VG.

Tradisjonsrik gudstjeneste

Hvert år kommer kongefamilien til gudstjenesten i Holmenkollen kapell, men denne julen ankom kong Harald (79) sammen med kronprins Haakon (43), kronprinsesse Mette-Marit (43) og deres to barn, Ingrid Alexandra (12) og Sverre Magnus (11) uten dronningen ved sin side.

Det er ikke bare den norske dronningen som sliter med sykdom denne jula.

I går meldte den svenske avisen Expressen at svenske Dronning Silvia ble kjørt til sykehus etter å ha vært svimmel og forkjølet.

Den svenske dronningen ble på sykehuset til søndag av sikkerhetsmessig årsaker, men er nå hjemme igjen på Drottningholms slott.

Kong Harald kom uten sin dronning til julegudstjenesten 1. juledag. Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Sykdom også i Storbritannia

Onsdag opplyste Buckingham Palace at dronning Elizabeth (90) og prins Philip (95) begge var kraftig forkjølelse og måtte avlyse den årvisse julefeiringen på Sandringham-godset.

Etter hvert følte de seg imidlertid bedre og dro likevel til godset i helikopter, men den tradisjonell julemorgengudstjenesten så dronningen seg altså nødt til å avlyse.