Søket pågår for fullt i sjøen mellom Oscarsborg og Fagerstrand, men også langs land. Båten ble funnet ved Askholmene, mellom fagerstrand og Drøbak. Det er mange båter med i søket, samt fly ifra Norsk Aeroklubb. Et redningshelikopter deltok også, men ble sendt hjem tidlig fredag kveld.

– Utskrift av en kartplotter om bord i havaristen tyder på at noe har inntruffet i området mellom Fagerstrand og der båten ble funnet, melder Hovedredningssentralen Sør-Norge.

Motoren gikk

Båten skal ha forlatt Bekkelaget kai i Oslo omtrent klokken 11.30 fredag. Noen timer senere, omkring klokka 14.30, ble den funnet med motoren i gang, men uten noen om bord.

– Vi fikk en redningsskøyte dit som konstaterte at seilbåten sto på grunn med motoren i gang, båten var tom og viste tydelige tegn på å ha vært nylig i bruk, sier redningsleder Edvard Middelthon til NRK.

Han sier det ikke er noen grunn til å tro at det har vært mer enn én mann om bord i båten.

Søk langs land

Øst politidistrikt er bedt om å organisere et strand- og landsøk i området Fagerstrand og sørover mot Drøbak.

Politiet ber om tips dersom noen har observert en Maxi seilbåt, 30 fot lang og med rød dekor, på strekningen Oslo og Håøya mellom klokka 11.30 og 14.30. Det er svært mange seilbåter i området i forbindelse med Færder-seilasen, som startet fredag ettermiddag. HRS presiserer at denne seilbåten ikke deltok i seilasen.

Oslo-politiet bistår i letingen med en politibåt, i tillegg til alle de frivillige.

– Vi håper ikke dette vil påvirke Færder-seilasen, ettersom søket foregår et litt annet sted enn der båtene seiler, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli til NTB.