Det mest overraskende på januar-tallene for nyregistreringer i Kristiansand er at Toyota må nøye seg med en for dem beskjeden femteplass, slått av Nissan, BMW og Skoda. Et interessant vintertegn er det imidlertid at firehjulstrekkerne gjør det bra. Toyotas Rav4 er faktisk med klar margin Norges nest mest solgte bil i januar, bare slått av Golf. Og hadde man holdt de 879 el-utgavene av Golf utenfor, så hadde faktisk Toyota Rav4 vært Norges mest solgte bil i januar. I Kristiansand ligger Rav4 på femteplass på modellstatistikken. Salget av firehjulsdrevne biler har vært høyt både lokalt og nasjonalt i januar, der både Mazda CX-5, Skoda Octavia, Ford Kuga, Mercedes og BMW har solgt bra med biler med firehjulstrekk.

Selger godt

Dersom man holder elbilene utenfor på modellstatistikken, så er Skoda Octavia på topp hårfint foran Toyota Rav 4 og Mazda CX-5 lokalt.

Men elbilene selger åpenbart godt, også på vinterstid. Folk lar seg ikke skremme av at kjørelengden reduseres i kulda, og Volkswagen e-Golf har til de grader overtatt hegemoniet som mest populære elbil på Sørlandet. Men også e-Up (15 nye), Nissan Leaf (15 nye) og Kia Soul (11 nye) selger bra, selv om de er langt bak e-Golf som det ble registrert 44 nye av i januar.

Bra start

Interessant er det at kombibilen Nissan e-NV 200 ypper seg blant elbilene med en femteplass på Kristiansands-statistikken. En sterk andreplass til Nissan totalt sett vitner om at flere modeller enn elektriske Leaf selger godt. Også Qashqai har gjort det bra i januar og er åttende mest solgte modell i Kristiansand.

Januar er vanligvis ikke den heteste salgsmåneden for nye biler. Men sett i forhold til fjoråret har mange merker økt solid. Ett eksempel er Honda som har tredoblet salget i forhold til fjoråret. Dermed kan man kanskje allerede antyde at det kan gå mot nok et år med høyt nybilsalg i Norge.