Jenta var på vei hjem fra skolen da hun ble påkjørt av lastebilen, melder Expressen lørdag kveld. Familien, som meldte henne savnet etter angrepet, fikk dødsbudskapet lørdag ettermiddag.

Ti personer er fortsatt innlagt på sykehus etter angrepet fredag ettermiddag, fire av dem med alvorlige skader.

Politiaksjoner

Politiet mener en 39 år gammel usbeker, som ble pågrepet sent fredag kveld, kjørte lastebilen. Svensk politi gjennomførte lørdag minst to aksjoner i Stockholm, og ifølge Expressen er seks usbekere tatt inn til avhør.

To av dem ble innbrakt da politiet aksjonerte mot en bil på Kungsholmen sent lørdag ettermiddag. De fire andre ble ifølge Expressen innbrakt i forbindelse med en politiaksjon mot en leilighet i Vårberg sør i Stockholm.

Ifølge avisens opplysninger knyttes både bilen og leiligheten til den 39 år gamle usbekeren. 39-åringen oppholdt seg trolig i leiligheten få timer før fredagens angrep, melder svenske medier.

Politiet har verken bekreftet at politiaksjonene har sammenheng med fredagens angrep, eller at noen er pågrepet.

Fikk tips

Tidligere lørdag kom det fram at Säpo fikk tips om den mistenkte 39-åringen i 2016. Men ifølge Säpo-sjef Anders Thornberg kunne den antatte gjerningsmannen ikke knyttes til ekstremistmiljøer. Det har heller ikke kommet flere tips eller opplysninger om ham senere, sa Säpo-sjefen under en pressekonferanse.

Svensk politi gjennomførte lørdag et avhør med 39-åringen, opplyser hans forsvarer Johan Eriksson til Aftonbladet.

Avhøret var det første der forsvareren var til stede. Imidlertid har en domstol nedlagt forbud mot at han uttaler seg om saken, sa Eriksson. Derfor ville han ikke kommentere avhøret utover det å bekrefte at det er blitt gjennomført.

– Vi er alle rystet

Kong Carl Gustav trakk fram samholdet i Sverige da han talte til det svenske folk lørdag.

– Vi er alle rystet over det som har hendt. Omtanken som mennesker viser hverandre, viser styrken i vårt samhold. Alle som vil hjelpe, er mange, mange flere enn dem som vil oss ondt. Å vite det gir meg trøst og håp, sa kongen.

– Vi har dessverre opplevd flere voldshandlinger tidligere, og det har vi greid å håndtere. Det skal vi gjøre også nå. Sverige er, har lenge vært og skal fortsette å være et trygt og fredelig land, sa kong Carl Gustav.