ARENDAL: – Det er beklagelig at vi må gå til dette skrittet, men aktivitetsfallet i det norske offshoremarkedet har som kjent vært kraftig, og vi ser ingen tegn til bedring på kort sikt. Dette rammer oss direkte, siden dette har vært en viktig sektor for oss her i Arendal, sier administrerende direktør Hans Petter Thomassen i Kitron Norge i en pressemelding.

Økt konkurranse

I tillegg peker Thomassen på økt priskonkurranse og økende outsourcing av industriprodukter, som årsaker til at man må kutte i arbeidsstokken.

Når i overkant av 90 årsverk er borte, vil det være 250 årsverk igjen i Kitron Arendal. Bedriften leverer teknologi til blant annet olje-, forsvars- og luftfartsektoren.

Til Fædrelandsvennen sier Thomassen at de vil se på alle deler av organisasjonen når de skal plukke ut hvem som må gå.

De overtallige vil være ute av bedriften i løpet av sommeren.

Trygger videre drift

– Jeg legger ikke skjul på at det er tungt å si farvel til ansatte. Samtidig er det vi gjør nå med på å sikre driften framover. Jeg har alltid ment at en lønnsom arbeidsplass er en trygg arbeidsplass, sier Thomassen til Fædrelandsvennen.

Kitron har sikret seg flere store kontrakter til forsvarssektoren, blant annet en milliardkontrakt til jagerflyprosjektet F35. Dette vil bli viktig for driften ved anleggene i Arendal.

Men Thomassen understreker at kontrakten løper over 20 år, og at inntektene per år ikke er tilstrekkelig til å opprettholde dagens bemanning.

Forsvarskontraktene gir mer å gjøre for ingeniører, men krever samtidig mindre manuelt arbeid.

– Da blir økt effektivisering ved automatisering av prosesser avgjørende for å opprettholde konkurransekraft for norsk elektronikkproduksjon, sier administrerende direktør Hans Petter Thomassen i pressemeldingen.