En gruppe på ti personer har overnattet i samme telt og politiet mistenker at en kullgrill i teltet er forklaringen på den mulige forgiftningen. Gruppen skal bestå av to eller tre ulike familier.

– Tilstanden er mulig kritisk for to av personene, opplyste operasjonsleder Helene Strand i politiet til Aftenbladet torsdag morgen.

Men klokka 10.55 melder Stavanger universitetssjukehus på sine nettsider at alle de ti kun har lettere skader. De er fortsatt til observasjon vd sykehuset.

Bevisstløs

Politiet fikk melding om hendelsen ved Tengesdalsvatnet i Sandnes via AMK klokken 03.18.

Ambulanse, luftambulanse, brannvesen og politi ble sendt til stedet etter at meldingen om saken kom inn.

– En person var bevisstløs da nødetatene kom til stedet. Både ambulanse og politiet bisto med å transportere de involverte til sykehuset, opplyser innsatsleder. Det er ulik grad av symptomer blant de involverte.

– Tre voksne personer har alvorlige symptomer, to av dem var bevisstløse og måtte ha oksygen, forteller operasjonsleder Victor Fenne-Jensen i Sørvest politidistrikt til NTB.

Teltet står på den populære teltplassen innerst ved Tengesdalsvatnet mellom Noredalen og Høle.

Det var rundt 5 grader på teltplassen i natt.

Sykehuset har innkalt ekstra mannskap

Operasjonslederen i politiet sier alle er fraktet til sykehus med ambulanse. Om noen ble fløyet kan operasjonslederen ikke svare på.

– Dette dreier seg om to eller tre familier, både barn, tenåringer og voksne. De eldste er i 40-årsalderen og den yngste rundt ti år gammel, forteller operasjonslederen.

Han sier det vil bli tatt blodprøver av de involverte for å fastslå med sikkerhet hva som har skjedd.

– Det er veldig varierende symptomer. Noen av dem hadde nesten ikke symptomer, noen var kvalme og hadde pusteproblemer.

Akuttmottaket ved SUS har sendt ut melding til helsepersonell og bedt rundt 30 personer stille på jobb til klokka 04.00, etter det Aftenbladet kjenner til.

Politiet har avsluttet arbeidet på stedet

Tengesdalsvatnet er et mye brukt utfarts- og badested. Ved denne teltplassen er det badrampe, toalettfasiliteter og bålplass. Teltplassen ligger like ved fylkesvei 508.

I 06-tiden torsdag morgen er politi og helsepersonell ferdig med arbeidet sitt på teltplassen. I tillegg til det store familieteltet står det ytterligere to mindre telt på stedet, alle forlatt etter nattens dramatikk.

Området bærer preg av at alle har forlatt området i hast. Det er ikke mistanke om noe straffbart har skjedd på det nåværende tidspunktet.

– Men vi må snakke med de involverte før vi kan konkludere, opplyser innsatsleder i politiet, Runar Heggen.