– Vi skal etablere nye bærekraftige selskaper og skape nye arbeidsplasser, sier konsernsjef Steffen Syvertsen i Agder Energi. – Vi skal etablere nye bærekraftige selskaper og skape nye arbeidsplasser, sier konsernsjef Steffen Syvertsen i Agder Energi. Foto: Kjartan Bjelland

Agder Energi inngår samar­beid om grønn milli­ardsat­sing

Agder Energi har gått sammen med Hitecvision om en storsatsing verdt milliarder.

KRISTIANSAND: Det skriver Dagens Næringsliv søndag kveld.

– Vi skal etablere nye bærekraftige selskaper og skape nye arbeidsplasser, sier konsernsjef Steffen Syvertsen i Agder Energi til avisa.

Hitecvision er Norges største oppkjøpsfond. De har nå innledet et bredt partnerskap med Agder Energi innenfor hele fornybarsektoren.

Fire satsingsområder

De to nye partnerne er, ifølge DN, rede til å investere milliardbeløp i nye fornybarselskaper, uten at de vil konkretisere noe beløp. Størrelsen på investeringene skal defineres etter hvert som nye felles selskaper etableres.

I første omgang skal Agder Energi og Hitecvision ha blinket seg ut fire satsingsområder:

  • Havvind
  • Hydrogen
  • Bioenergi
  • Batteriteknologi
  • I tillegg skal de drive optimalisering og teknologi knyttet til kraftsystemer.

Konkurrerer i Nordsjøen

Aller først håper partnerne å få en andel av planlagte havvindkonsesjoner i Nordsjøen, hvor myndighetene fra nyttår har åpnet for konsesjonstildeling av to områder, Utsira Nord og Sørlige Nordsjøen II.

Agder Energi melder seg på i konkurransen om sistnevnte prosjekt.

– Det skal bygges 3500 megawatt havvind i Sørlige Nordsjøen II. Agder Energi har 1800 megawatt vannkraftproduksjon som kan spille sammen med denne havvindproduksjonen. I dag går alle utenlandskablene ut fra vårt fylke. Det å koble dette sammen vil være viktig for å bevare verdien av vannkraften. Vi er gode på mye i Agder Energi, men vi er ikke de beste på offshore, bygge store globale aktører eller har så mye kapital. Derfor trenger vi en partner som Hitecvision, sier Steffen Syvertsen til Dagens Næringsliv.