Bjørn Ivar Moen blir administrerende direktør i det nye selskapet. 
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Bjørn Ivar Moen blir administrerende direktør i det nye selskapet. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Canal Digital og Viasat Consumer slås sammen

Telenor og NENT slår sammen Canal Digital og Viasat Consumer. Det nye selskapet vil få over 1,25 millioner kunder og en omsetning på 7 milliarder kroner.

Transaksjonen er forventet å gi årlige synergier på inntil 600 millioner kroner, opplyser Telenor i en pressemelding tirsdag kveld.

Det nye selskapet vil fokusere på satellittdistribuert betal-TV og strømmetjenester, samt IPTV på åpne fibernett og vil fortsette og utvikle TV-distribusjonstjenester.

Selskapet får hovedkontorer i både Oslo og Stockholm, men vil også ha betydelig tilstedeværelse i København.

– Vi er glade for å kunngjøre denne joint venture-virksomheten med Telenor. Å slå sammen Viasat Consumer og Canal Digital er en perfekt kombinasjon. Vi skaper en storskala TV-operatør som vil skape verdi for kunder og eiere, og som kan konkurrere med store og internasjonale konkurrenter, sier konsernsjef Anders Jensen i NENT Group.

Bjørn Ivar Moen blir administrerende direktør i det nye selskapet. Han er i dag CEO i Canal Digital og Telenor Broadcast.

Transaksjonen ventes gjennomført i løpet av første halvår neste år.