Tenåring pågrepet for terrorplanlegging i Australia

Sydney (NTB-Reuters): Politiet i Sydney har pågrepet og siktet en tenåring for å ha planlagt et terrorangrep i forbindelse med minnemarkeringen ANZAC for soldater under første verdenskrig.

Publisert Publisert
  • NTB

Den 16 år gamle gutten ble pågrepet i sitt hjem søndag og vil møte i retten neste mandag. Terrorplanlegging straffes med inntil livstid i fengsel i Australia.

— Vi har tatt grep for å sikre samfunnssikkerheten i forkant av en så viktig dag i den australske kalenderen, sier politimester i delstaten New South Wales Andrew Scipione.

Australian and New Zealand Army Corps (ANZAC)-dagen markerer årsdagen for da soldater fra de to landene gikk i land på den tyrkiske halvøya Gallipoli i 1915. Markeringer og militære parader holdes rundt omkring i de to landene og dagen er nasjonal fridag. I Sydney og Melbourne samles titusener til seremoniene.

Flere tenåringer er pågrepet i Australia de siste årene, mistenkt for planlagte terrorangrep. Før ANZAC markeringen i fjor ble fem tenåringer pågrepet for planlagte angrep. Politiet beskrev planene som inspirert av IS. (©NTB)

Publisert