Jarle Andhøy frifunnet

Tromsø/Oslo (NTB-Karna Buggeland Sælebakke og André Lorentsen): Jarle Andhøy er i Nord-Troms tingrett frifunnet etter sin siste ekspedisjon til Antarktis. Retten aksepterte at han hadde fått de nødvendige tillatelser til å seile i Antarktis fra Argentina.

Publisert
  • NTB

— Jeg syns det er på høy tid. Etter fire rettsrunder i norske domstoler så har endelig retten tatt stilling til at Norges polarmyndighet på ingen måte er de eneste som bestemmer hvem som skal få lov å ferdes i internasjonalt farvann, sier Andhøy til NTB.

Han vil likevel avvente med å feire frifinnelsen til ankefristen har gått ut.

— Nå avventer jeg hva de inkompetente fagmyndighetene på Polarinstituttet finner på. Jeg har vært i Høyesterett om tilsvarende problemstilling tidligere, så det overrasker meg ikke om saken ankes fra deres side. Jeg utsetter feiringen til ankefristen er ute, sier han.

Andhøy meldte ikke fra til Norsk Polarinstitutt at han skulle seile sør for 60. breddegrad. Han hadde heller ikke sørget for forsikringsdekning.

Aktor i saken mente Jarle Andhøy ikke hadde de nødvendige tillatelsene til å seile i Antarktis, og ville dømme ham til 30 dagers betinget fengsel og til å betale en bot på 45.000 kroner. (©NTB)

Publisert