Sluttnoteringen på hovedindeksen ble 367,52 poeng, en nedgang fra fredag på 0,76 prosent. 27 selskap på hovedlisten viste nedgang mens 26 steg og sju forble uendret. Siden nyttår har indeksen sunket med 16,42 prosent. Heller ikke omsetningen ligger på vanlig nivå i Oslo for tiden. Under oppgangen i forrige uke ble det heller ikke handlet for over 5 milliarder. Mandag sluttet omsetningen på drøyt 4,7 milliarder kroner.Usikkerheten som preger aksjemarkedet denne høsten fører også til store daglige variasjoner. Utslagene for enkelte selskap kan være betydelige og ofte lite i samsvar med de reelle markedsutsiktene for den virksomhet selskapet driver.

Mandag sank oljeprisen med et par dollar, noe som også bidro til en svakere utvikling i Oslo. Statoils oppkjøp i Nord-Amerika imponerte ikke markedet og aksjen måtte tåle en nedgang på 0,44 prosent.

Norwegian skal snart legge fram nye tall og mandag forhåndsreagerte markedet med å sende aksjen opp med 8,95 prosent. Storebrand og DnB NOR som i forrige uke steg på forventninger om finansielle løsninger i Europa, måtte mandag igjen ta inn over seg usikkerheten og registrere nedgang på henholdsvis 1,97 og 3,76 prosent.

Marine Harvest som lenge har vært hardt presset både av lave laksepriser og små forventninger i markedet opplevde mandag brått en oppgang på 2,93 prosent. (©NTB) (©NTB)