Sawinder Singh Bajwa satt i fred og ro på sin egen balkong for å lese avisen da fire aper slo til.Da den 52 år gamle viseborgermesteren grep en stokk for å ta opp kampen, endte det med at han falt ned fra balkongen og omkom.

Sist helg slo de fryktløse apene til igjen i en av New Delhis østlige forsteder. Én kvinne fikk alvorlige skader etter et basketak med dyrene, mens rundt 25 andre måtte få førstehjelp for bitt og kloremerker.

— Tre eller fire aper var involvert, opplyser en talsmann for politiet, Jaspal Singh.

— Viltvoktere forsøker nå å finne dem. Som politifolk er vi ikke eksperter på aper. Vi kan ta oss av gale okser, men aper er vanskeligere, sier Singh.

Foruten de anslagsvis 35.000 hellige kuene og bøflene som vandrer gatelangs i New Delhi, har den indiske hovedstaden lenge vært plager av krigerske aper.

Rett som det er rykker dyrene inn i regjeringsbygninger, politistasjoner, rettslokaler og sykehus, før de forsvinner like raskt som de kom. Hele nabolag terroriseres til tider, noe som også var tilfelle i Shastri Park-området sist helg.

— Jeg sto og snakket med noen i døråpningen i 23-tida om kvelden, da det dukket opp en ape. Da jeg gikk inn, fulgte apen etter og satte tennene i foten til babyen min, forteller en kvinne til Times of India.

Myndighetene anslår at det lever mellom 10.000 og 20.000 aper i New Delhi-området, og både innbyggere og folkevalgte har gjort flere forsøk på å bli kvitt dem. (©NTB)