Fredag formiddag til lørdag morgen er det gult farevarsel for mye regn i Østfold, Akershus og Oslo, og det et kan komme opptil 40–50 millimeter nedbør.

Det er også gult farevarsel for flom i Oslo og deler av Viken fra fredag. Vedvarende regn gjennom uka har gradvis gitt større vannføring i vassdragene.

Gult farevarsel er også utstedt for mye regn i Agder, Vestfold og Telemark, Viken, Oslo og Telemark fra natt til søndag til søndag kveld. Det ventes 50–70 millimeter nedbør.

Flomvarsel

På deler av Sør- og Østlandet er det altså gult og oransje farevarsel for flom søndag. Da ventes det 60–70 millimeter eller mer i de mest utsatte områdene.

På store deler av Østlandet er det i tillegg moderat jordskredfare fra søndag. Varslingsnivået kan i løpet av helgen bli oppjustert for deler av området.

Anbefaler tiltak

Skadeforebygger Therese Nielsen i forsikringsselskapet Fremtind anbefaler å renske stikkrenner og sluk. Gjenstander, skrot og kvister bør også fjernes fra hagen, forteller Nielsen, som ber folk passe på at avløp og kummer ikke blir demmet opp.

Hun anbefaler også å fjerne verdigjenstander fra kjellere og garasjer.

– I det minste bør du få gjenstander opp fra bakken eller i vanntette beholdere. Hold dører og vinduer til kjeller lukket, og i verste fall vurder å tette til med sandsekker, sier Nielsen.