Organisasjoner raser mot Norges klimaforhandlere

Oslo (NTB): Flere organisasjoner som følger klimatoppmøtet i Paris er i harnisk etter at norske forhandlere foreslo å droppe punkter om menneskerettigheter fra klimaavtalens formålsparagraf.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

Ifølge VG er det brutt ut en åpen krangel mellom den norske delegasjonen og representanter for organisasjonene. Norges delegasjonsleder Aslak Brun bekrefter at temperaturen var høy da forhandlerne møtte flere norske observatører onsdag.

— Ja, vi har fått kritikk fra sivilsamfunnet. Men vi mener at et formål skal være kort og konsist, at det skal være togradersmålet og tilpasninger til klimaendringer, sier Brun til VG.

LO, Naturvernforbundet og Regnskogfondet er blant organisasjonene som reagerer etter at Norge har foreslått å fjerne punktet om menneskerettigheter, herunder likestilling og rettigheter for urfolk og arbeidstakere.

— Jeg lurer på hva Norge driver med. Det er oppsiktsvekkende og et stort tilbakeslag for det sivile samfunnet, sier nestleder Silje Lundberg i Naturvernforbundet til Dagsavisen.

— Det er helt uakseptabelt hvis vi, av alle, sørger for at punktet om menneskerettigheter, likestilling, rettferdig omstilling og urfolksrettigheter forsvinner ut av den bindende delen av klimaavtalen, sier LO-nestleder Hans Christian Gabrielsen til samme avis. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.