53-åringen var på et avlastningsopphold på Peer Gynt sykehjem i oktober i fjor etter at hun i desember 2005 fikk et kraftig hjerneslag. Hun satt i rullestolen ute på sykehjemmets lufteveranda og røykte da det tok fyr i klærne hennes. Hun ble brakt til Ullevål sykehus i Oslo, men 9. mars i år døde hun etter at hun hadde fått infeksjoner i sårene etter brannen.Statens helsetilsyn konkluderer nå med at Moss kommune ikke sørget for at pasienten fikk forsvarlig helsehjelp under oppholdet på Peer Gynt sykehjem, skriver Moss Avis. Helsetilsynet avdekket mangler ved Moss kommunes internkontroll og styringssystem knyttet til to områder. Det ene punktet dreier seg om hjelp til og tilsyn med pasienter under sigarettrøyking. Den andre mangelen gjaldt journalføring og dokumentasjonsplikt.

Ifølge VG hadde sykehjemmet fått beskjed av Mette Nilsens mann om at hun ikke måtte røyke uten tilsyn. De etterlatte er klare på at denne saken må føre til innskjerping av rutinene på kommunale sykehjem, slik at lignende tragedier unngås i framtiden, sier enkemannens advokat, Espen Seeberg.

Ved sykehjemmet legger man seg flate og beklager hendelsen på det sterkeste.

– Dette er dypt tragisk, og vi beklager sterkt det som har hendt. Sånt skal ikke skje. Våre rutiner har ikke vært gode nok, sier virksomhetsleder Kia Sivertsen ved sykehjemmet. (©NTB)