Førerløse biler i flere kollisjoner

Los Angeles (NTB-DPA): Selvkjørende biler har vært involvert i ni trafikkuhell i California i USA det siste året, opplyser delstatens trafikkmyndigheter.

Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

Åtte av krasjene har skjedd med førerløse biler som er utviklet av nettgiganten Google. Samtlige fant sted i Mountain View i Silicon Valley, der selskapet har sitt hovedkontor.

Dessuten har en annen bil, eid av teknologiselskapet Delphi, vært involvert i en ulykke i byen Palo Alto, som ligger nær Mountain View.

Det er ikke kjent om bilulykkene omfatter ni forskjellige biler, eller om noen av kjøretøyene har krasjet flere ganger. I tre av «Google-ulykkene» kolliderte de selvkjørende bilene med andre biler mens begge var i bevegelse.

Det blir heller ikke opplyst hvem som var skyld i uhellene, men det er på det rene at ingen mennesker er kommet til skade i noen av hendelsene.

Google har opplyst at selskapets førerløse biler har kjørt over 1,6 millioner kilometer siden det begynte å teste dem i 2009. I mars kjørte en Delphi-produsert bil over 500 mil fra San Francisco til New York. (©NTB)

Publisert: