Dronningtreff i prinsebryllup

Stockholm (NTB): Gjestelista til prins Carl Philip og Sofia Hellqvist inkluderer flere kongelige, og ikke minst fire tilreisende dronninger uten ektefeller ved sin side.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

Det svenske kongehuset har fredag lagt ut listen over gjestene som skal til vielsen i Storkyrkan lørdag. Der står dronningene Mathilde av Belgia, Sonja av Norge, Margrethe av Danmark og Maxima av Nederland. Ingen av dem var i bryllupet til prinsesse Madeleine og Chris O'Neill i 2013, men nå kommer altså alle fire, vel å merke uten konger eller gemaler:

— Jeg tror det er tilfeldig. Alle kongeparene har nok vært invitert til disse bryllupene. At dronning Margrethe reiser dit er naturlig, siden hun er gudmor til brudgommen, sier NTBs tidligere kongehusreporter Wibecke Lie.

I tillegg til dronning Sonja kommer kronprinsparet, prinsesse Märtha Louise og Ari Behn fra Norge. Fra Danmark kommer kronprins Frederik og kronprinsesse Mary, prins Joachim og prinsesse Marie. Storbritannia blir representert av dronning Elisabeths sønn prins Edward og hans Sophie, slik de gjorde det også i de to forrige kongelige bryllupene i Sverige i 2010 og 2013. (©NTB)

Publisert: