Breiviks bombebil skal stilles ut

Oslo (NTB): Bombebilen som terrordømte Anders Behring Breivik brukte for å sprenge Høyblokka for fire år siden, er blant gjenstandene som skal stilles ut i det nye informasjonssenteret i Oslo.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

Bombebilen, eller rettere sagt restene av det som en gang var en bil, skal stilles ut i det nye informasjonssenteret i Høyblokkas første etasje, skriver Aftenposten.

Som NTB meldte lørdag, skal også en del andre gjenstander stilles ut, blant annet utstyrskofferten som Breivik hadde med seg til Utøya. Dette kommer til å bli sterk kost for mange besøkende, mener lederen for den nasjonale støttegruppen etter 22. juli-hendelsene, Lisbeth Kristine Røyneland.

— Det blir veldig interessant og fint. Senteret vil fortelle den nakne historien om det som skjedde den dagen og tankegodset bak gjerningene. Samtidig kommer det til å være en sterk opplevelse, sa Røyneland til NTB lørdag.

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) sier noe av det samme til Aftenposten:

— For alle som opplevde 22. juli er dagen og hendelsene et åpent sår som fortsatt gjør vondt, men vi må formidle denne vonde delen av vår nære historie på en ærlig måte. Senteret viser det som faktisk skjedde, sier Sanner til avisen. (©NTB)

Publisert: