Espen Nakstad, assisterende direktør i Helsedirektoratet. Espen Nakstad, assisterende direktør i Helsedirektoratet. Foto: NTB scanpix

Varsler endringer i nasjo­nale råd

– Vi har sett dette behovet lenge nå, sier Espen Nakstad til VG.

OSLO: Tirsdag holder regjeringen en ny pressekonferanse om koronasituasjonen, der det er knyttet spenning til hvilke koronatiltak som vil være gjeldende for påska.

Assisterende direktør i Helsedirektoratet, Espen Nakstad, sier tirsdag til VG at direktoratet har jobbet noen dager med å se gjennom alle de nasjonale rådene, og spilt inn en del forslag til regjeringen.

– Tror ikke folk blir overrasket

Han legger til overfor avisa at det vil det komme informasjon om dette i god tid før påska:

– Vi har sett gjennom alt dette med avstand, hvor mange vi kan være sammen, og hvor man må bruke munnbind. Hva er lov og ikke lov når det gjelder arrangementer og andre ting som nå er regulert i forskrift. Vi må se det i en sammenheng som hjelper å få snudd smitten. Jeg tror folk ikke blir overrasket, vi har snakket om at vi har sett dette behovet lenge nå, sier han.

Avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet sier folk må være forberedt på ytterligere innstramminger, skriver TV 2.

Line Vold, avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet. Foto: NTB scanpix

– Det gjøres vurderinger av dette av regjeringen nå, og det er aktualisert med utviklingen den siste tiden og med tanke på økt risiko for smittespredning i påskehøytiden, sier Vold.

Pressekonferanse utsatt

Den siste tiden er det registrert svært høye smittetall. Mandag testet 1.096 personer positivt, som er det nest høyeste antallet smittede registrert under pandemien. Rekorden ble satt 17. mars.

Regjeringen hadde opprinnelig invitert til pressekonferanse om koronasituasjonen klokka 13 tirsdag. Nå er det den utsatt til klokka 18, uvisst av hvilken grunn.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie, helsedirektør Bjørn Guldvog og avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet vil være til stede.